nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Quatre noves veus s'incorporen als Blavets del santuari de Lluc

L'escolania té ja 58 alumnes que perfeccionen el cant i la música

E.BALLESTERO.Escorca.
Quatre nous Blavets formen part des d'ahir del popular cor del santuari de Lluc. L'inici de les festes del santuari de Lluc va venir marcat ahir per l'acte d'imposició de sotanes als nous membres del cor, quatre en aquesta ocasió, i una cinquena sotana per a un nou escolanet. També hi va haver un record per als Blavets que deixen l'escolania, alguns d'ells després de vuit anys d'internament.

L'escolania de Lluc compta amb 55 alumnes, tots ells nins de distintes nacionalitats. Aquest any, per exemple, s'incorporen un kenyà i un marroquí, a més de nombrosos mallorquins. En total seran 16 els petits que s'incorporaran aquest any a l'escolania de Lluc, coincidint amb l'inici del curs escolar el pròxim 13 de setembre, encara que no tots formen part del cor.

L'internat funciona com qualsevol altre, els nins acudeixen cada matí a classe on reben formació escolar reglada. Només alguna cosa els diferencia de la resta de nens de la seva edat i és l'interès per la música.

Dels 55 nins que assisteixen assíduament a l'escola, 28 presten les seves veus al cor i es vesteixen per a l'ocasió amb la popular sotana blava. Només poden sumar-se al cor els alumnes en el seu segon any d'ensenyament. «Els que tenen bona veu -explica un dels tutors- assisteixen des del primer any als assajos per aprendre les lletres i les tonades però no reben la sotana per participar en el cor fins el segon any».

Els nois acudeixen a classe entre setembre i juny per tornar a l'agost, en un curs estival en el qual els tallers i la música són protagonistes.

Tots els escolapis toquen un instrument musical, violí flauta o piano. Els escolapis de Lluc són nins de entre 8 i 14 anys generalment, encara que algun nin amb un germà al centre s'ha iniciat abans fins i tot a l'edat de sis anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris