cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Cremen més de 2.000 pneumàtics en una ferrovelleria situada a Llucmajor

Bombers, Policia i Guàrdia Civil quedaren al solar de la matinada a l'horabaixa

La ferrovelleria Arjona ubicada en la ronda de ponent de Llucmajor a la carretera en direcció a Algaida, s'incendià de nou en la matinada d'ahir. Més de 2.000 pneumàtics cremaren en el sinistre, que es prolongà durant unes deu hores. L'origen del foc es desconeix.

Els terrenys on s'ubica la ferrovelleria, propietat de dos germans, estan pròxims a alguns xalets i foren precisament els propietaris d'aquestes cases els que, a les 3.50 hores, detectaren una intensa olor a cremat, procedent de l'abocador. No era la primera vegada que es despertaven en aquestes circumstàncies i, sense perdre un segon, donaren avís als equips d'emergència.

Els primers camions de bombers que arribaren, ja a les quatre de la matinada, constataren que les flamarades eren molt grans i que les possibilitats de controlar la situació en un marge de temps curt eren nul·les.

El magatzem està dividit en dues parts: en una s'amunteguen milers de pneumàtics, motors i ferralla, mentre que en l'altra es troben els cotxes ja inservibles.

El foc s'inicià al primer departament i les conseqüències, per tant, foren immediates: una densa columna de fum molt negre i una olor insuportable, que arribà fins al poble, ubicat a un quilòmetre. Un policia local explicà que alguns conductors, a primera hora del matí, detingueren els seus vehicles i es baixaren pensant que el motor s'estava incendiant. En realitat, es tractava de l'olor a cremat dels pneumàtics.

Els bombers de Llucmajor, que treballaren ininterrompudament durant 10 hores al costat dels seus companys de Calvià i Felanitx per sufocar les flames, assenyalaren que no es coneixien les causes del sinistre, encara que reconegueren que «no és gens fàcil que uns pneumàtics comencin a cremar així per les bones».

Al costat de la piràmide de rodes -procedents de cotxes, ciclomotors, camions i tractors- es filtren olis i benzina dels cotxes, i tampoc es descarta que el sinistre començàs en cremar una d'aquelles taques.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Llucmajor quedaren diverses hores als terrenys, i fins i tot una ambulància s'acostà per si algú resultava intoxicat. La intervenció dels sanitaris, per fortuna, no fou necessària. A les 14.20 hores la normalitat tornà a la ferrovelleria, després d'un dia molt llarg.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris