cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El PSIB insta Matas a no reformar l'Estatut amb el 'model Ibarretxe'

Demana que el procés de modificació s'obri a tota la ciutadania

La portaveu del PSIB al Parlament, Francina Armengol, demanà ahir al president del Govern, Jaume Matas, i al PP balear que deixin de seguir el «model Ibarretxe» per reformar l'Estatut. En lloc que sigui l'Executiu qui presenti un text al Parlament, com ha fet el lehendakari Ibarretxe, els socialistes volen que sigui una ponència parlamentària qui obri una reforma que hauria de fomentar la participació de la societat.

«El PP criminalitza l'actuació d'Ibarretxe i aquí Matas decideix el mateix», apuntà Armengol, qui apostà pel «model» seguit per Pasqual Maragall a Catalunya o per Manuel Chaves a Andalusia, on ha estat el Parlament qui ha pres la iniciativa. La diputada va demanar que es faciliti la participació dels ciutadans en el procés -a través d'internet, per exemple- i que la ponència parlamentària escolti els agents socials.

Els socialistes també volen que el nou Estatut reguli aspectes fins ara no abordats com la participació dels ciutadans en decisions públiques o l'accés a noves tecnologies. Aquestes foren algunes de les qüestions tractades en les jornades parlamentàries dels socialistes, que acabaren ahir i en les quals es constatà la «preocupació» que genera la situació econòmica de les Illes.

Per aquest motiu, els socialistes començaran el curs polític interpel·lant al Govern per saber quin és el model turístic que defensa, quines repercussions haurà tengut la proliferació del tot inclòs sobre el comerç, o com afectarà la reconversió «indiscriminada» de places hoteleres els treballadors del sector.

El secretari general del PSIB, Francesc Antich, criticà ahir la «manca de lideratge» del Govern i li demanà que «agafi el bou per les banyes» perquè «estam cansats de fum i de grans missatges que després no es veuen als pressuposts». Antich recalcà que la situació econòmica actual «posa en perill el futur de molts ciutadans», recordà la «dura crítica» de Matas al model econòmic del Pacte quan era candidat i li retragué que, després d'un any de Govern, «no hi ha receptes del PP».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris