cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Pedro J. no pagà els 16.900 E de sanció que li imposà Medi Ambient

La Conselleria d'Hisenda admet que va prescriure sense ser cobrada


El periodista Pedro José Ramírez Codina no arribà a pagar mai la sanció de 16.903,47 euros que li imposà la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear en haver realitzat obres en l'àrea de servitud de protecció en què se situa bona part de la casa que té a la Costa dels Pins, a Son Servera, sense comptar amb el permís que la llei exigeix. Fonts autoritzades de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació admeteren ahir que «el cobrament d'aquesta multa a Solares de Simba no s'executà en haver prescrit el termini per fer-ho».

Solares de Simba és una societat anònima controlada pel periodista -que hi figura com a administrador únic- i que consta a tots els efectes com a propietària de la residència estival de Ramírez i de la seva companya sentimental, la dissenyadora Àgatha Ruiz de la Prada. L'immoble s'alça a la primera línia de l'avinguda del Pinar de l'esmentada urbanització serverina.

L'11 de juliol del 2002, Medi Ambient publicà al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la resolució definitiva sobre la infracció dels apartats c) i i) de l'article 90 de la Llei de Costes del 1988 comesa per Solares de Simba. A partir d'aquell moment s'obrí un termini d'un any, en base al previst a l'esmentada norma per a les vulneracions lleus, per dur a terme la reclamació per via executiva de la sanció, que ascendia a 2,8 milions de les antigues pessetes.

Les fonts consultades a la Conselleria d'Hisenda no pogueren explicar ahir per què l'11 de juliol del 2003 es declarà prescrita la multa sense que l'administració autonòmica hagués aconseguit a través dels seus mitjans disponibles que Pedro J. Ramírez fes efectiu el pagament.

Així mateix, fonts judicials confirmaren que el recurs que Solares de Simba presentà davant la mateixa Conselleria de Medi Ambient i que fou desestimat en la seva totalitat pels serveis jurídics de la institució no trobà continuïtat al Tribunal Superior de Justícia de Balears. En la resolució signada l'11 d'abril per la consellera Margalida Rosselló es consignava la possibilitat de recórrer davant de la Sala Contenciosa Administrativa de l'esmentat tribunal. No obstant això, i tot i que en les al·legacions que presentà en resposta a l'expedient sancionador mostrava la seva disconformitat, Pedro J. Ramírez no va fer ús d'aquesta possibilitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris