cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Puigcercós: La piscina de Pedro J. Ramírez és un escàndol

Farà un seguiment d'«incompliments» com aquest des del Congrés

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i president del grup parlamentari al Congrés dels diputats, Joan Puigcercós, va qualificar ahir a Palma d'«escàndol» l'«afer Pedro J.» (ús exclusiu d'una piscina pública i gratuïta). El diputat va denunciar que fins ara «hi ha hagut intocables» i va avançar que farà un «seguiment i control» d'aquest «incompliment» de la Llei de costes i «de l'encobriment que se li hagi pogut donar» des d'alguna administració.

El republicà va advertir que el seguiment no es limitarà només a aquest cas particular i va avançar que, des de la comissió de Medi Ambient del Congrés que presideix, «farem un seguiment per saber quants Pedro J. hi ha». Puigcercós va recalcar la necessitat que les competències de Costes siguin transferides a la Comunitat Autònoma perquè es pugui vetllar, amb una major eficàcia, pel seu compliment.

De fet, el nou Estatut català també reclama aquesta competència. En el cas balear, Puigcercós considera que la insularitat hauria de ser un «passaport» per aconseguir una competència clau si es vol millorar el litoral i, per tant, l'oferta turística. De fet, els republicans han sol·licitat al PSOE que s'incloguin partides als pressuposts de l'Estat per invertir a la costa de les Balears.

Com Puigcercós, el president d'ERC-Illes Joan Lladó també va reclamar que aquesta competència sigui transferida a la Comunitat perquè la gestionin els consells. Lladó apuntà que la Llei de costes «és bona però no s'ha aplicat» i advertí que amb la transferència es possibilitaria un compliment més escrupulós.

El dirigent d'ERC també va denunciar el «cas Pedro J.» i va assegurar que «la llei s'ha d'aplicar també als poderosos» perquè no hi ha d'haver «intocables». El republicà va rebutjar que «la Guàrdia Civil protegeixi una piscina d'ús públic», va recordar que fou el president del Govern Jaume Matas qui, sent ministre de Medi Ambient, va atorgar la concessió d'ús públic i gratuït d'aquesta piscina i, per tant, «no es poden limitar els accessos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris