cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El nombre d'interns estrangers a la presó de Palma creix un 40 per cent en menys de dos anys

Ja són devers 300 d'un total de 1.397 reclusos, la majoria d'ells marroquins, colombians i alemanys

El nombre de presos estrangers ha augmentat un 40 per cent a la presó de Palma en tan sols 20 mesos. De fet, els reclusos que no tenen passaport espanyol ja suposen el 21 per cent de la població de la presó. Així es desprèn de les dades facilitades a Diari de Balears per la Direcció General d'Institucions Penitenciàries del Ministeri d'Interior.

Concretament, a la presó de Palma hi ha 1.274 interns dels quals 278 són estrangers. El grup més nombrós és el de marroquins, però a continuació el segueixen col·lectius nacionals com els colombians, alemanys i algerians, segons varen indicar les fonts del Ministeri.

El fet que la major part dels presos siguin extracomunitaris pot estar més relacionat amb la manca de documentació legal de molts de suposats delinqüents. Segons va denunciar l'advocat Jaime Bueno a Diari de Balears, els magistrats quan es troben amb un «sense paper» opten per mantenir-los presos fins al judici, ja que una vegada en llibertat són difícils de localitzar.

S'ha de recordar que el 21 per cent de població reclusa no es correspon amb el devers 10 per cent que hi ha de població estrangera a les Balears. En aquest sentit, s'ha d'assenyalar que estar vivint il·legalment a l'Estat espanyol o recórrer a la venda ambulant de música i vídeos, pràctica molt comuna entre els estrangers no regularitzats, és considerat delicte. Igualment, l'alt nombre d'alemanys que són a la presó pot estar relacionat amb l'important nombre d'originaris d'aquest país que viuen o viatgen a les Balears, arribant a ser la principal nacionalitat estrangera de les Illes, tant entre la població de dret com en la de fet.

D'altra banda, Institucions Penitenciàries va facilitar també les dades més actuals de la població reclusa de Balears per sexes. Segons aquest organisme, dels 1.397 presos hi ha 111 dones, quantitat que no representa ni tan sols el 10 per cent dels interns i internes. Pel que fa als que estan en espera de judici, 359 són homes i 26 són dones. En molts d'aquests casos, els presos que estan a l'espera de judici són estrangers que, per no estar regularitzats, no són alliberats abans del judici.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris