nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Cort no veu la necessitat de canviar la imatge actual de la Policia Local

Tot i això, acatarà per disciplina institucional la decisió d'Interior

Tot i estar al corrent de la voluntat de la Conselleria d'Interior, la responsable de l'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Maite Jiménez, assegurà ahir que «no veig la necessitat de modificar ara la imatge coorporativa de la Policia Local». No obstant això, la tinent de batlessa de Cort afirmà que «acatarem la decisió per disciplina institucional, per res més».

El disseny tricolor -vermell, groc i morat- del nou «look» balearitzant que el Govern ha previst per a totes les policies locals de la Comunitat sembla haver topat amb la velada oposició de l'Ajuntament de Palma. «El color blanc amb la franja de quadrícula blava és una imatge prou consolidada que el ciutadà ha associat tradicionalment i sense cap problema al cos policial del municipi. El nou disseny és excessivament cridaner i se diria més amb la nova policia turística», comentà la responsable municipal.

Quant a la despesa que suposarà el canvi d'imatge, Maite Jiménez lamenta el finançament insuficient del Govern que deixa en mans de les corporacions el 25% del cost de l'operació. A més, la regidora de Seguretat Ciutadana de Cort recordà ahir que «el novembre passat renovarem i modernitzarem la flota amb l'adquisició pel sistema de 'renting' de 71 vehicles», amb un total de 38 motos, 20 turismes, 4 furgonetes per accidents, 5 d'intervenció immediata, 3 furgons per controls d'alcoholèmia i un cotxe radar.

Maite Jiménez insití a declarar que «no veig la necessitat d'un canvi d'imatge. I si me donen a triar, preferesc l'actual. El ciutadà ho identifica clarament, altra cosa seria embullar-lo».

La velada oposició de Cort al canvi d'imatge impulsat pel conseller d'Interior, José Maria Rodríguez, ha de començar a aplicar-se a final d'aquest mes. Un termini prou llarg com perquè algú no demani negociar una treva en la «balearització» dels colors corporatius de la Policia Local. Un disseny excessivament semblant al transport públic de les Balears -el Tib- i que lleva serietat a la imatge tradicional dels cossos de seguretat ciutadana depenents de les corporacions municipals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris