nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Els pisos de «Palma habitada» costen 200 E menys al mes que al mercat

El cost mitjà d'un habitatge del programa és d'uns 400 euros


El tinent de batlessa d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma, el popular José Manuel Sierra, donà a conèixer ahir que el preu mitjà dels lloguers del programa «Palma habitada» se situa en aquests moments entorn dels 400 euros mensuals, mentre que el preu mitjà al mercat se situa entorn dels 600 euros, «fet que representa una estalvi d'uns 200 euros el mes», destacà. Aquestes dades formen part de l'estudi que ha dut a terme Prohabitatge, entitat que gestiona l'esmentat programa municipal.

Cal recordar que «Palma habitada» es posà en marxa el passat 21 de juny. Fins i ara, han estat llogats 30 pisos en el marc d'aquest programa, vivint en els mateixos un total de 77 persones. A més, 59 pisos més estan pendents de ser ocupats en breu i hi ha 1.840 persones adscrites al programa que esperen aconseguir un habitatge.

«Palma habitada» fou creat amb la intenció d'estimular l'ocupació, en règim de lloguer, de 500 pisos buits l'any a Ciutat, fins a un total de 2.000 al final de la legislatura. Una de les condicions fixades per als propietaris que desitgen oferir els seus pisos és que el cost del lloguer dels immobles estigui per sota del preu del mercat i que no sobrepassi els 660 euros el mes. En aquests moments, s'estima que podria haver unes 44.000 habitatges buits a Palma.

«Cort actua com a intermediari i avalador entre els possibles propietaris i els futurs llogaters, i garanteix el bon estat de l'immoble i que pagarà el lloguer en cas que el llogater no pugui fer-ho», digué Serra, qui afegí que el programa està complint «les expectatives previstes». El tinent de batlessa destacà que gairebé un 30 per cent de les persones que lloguen els esmentats pisos són de nacionalitat estrangera. El telèfon de contacte de «Palma habitada» és 902 077 500 i hi ha també una pàgina web (www.patronathabitatge.com).

Els requisits que es demanen als ciutadans per poder optar al programa és que estiguin empadronats a Palma des de fa un any com a mínim i que els seus ingressos no siguin molt elevats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris