cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

L'Ajuntament alerta sobre la venda de cases il·legals a sòl rústic per Internet

Aconsella els veïns que consultin la situació de la casa abans de formalitzar la compra

98180

Al terme municipal de Capdepera s'ofereixen cases que no compleixen la legalitat.

Comprar una casa avui dia a sòl rústic dins el terme municipal de Capdepera s'ha convertit en una empresa altament perillosa. L'Ajuntament de la localitat ha detectat un nombre bastant significatiu de construccions amb un expedient d'infracció urbanístic en curs que es posen a la venda, ja sigui a través d'internet o bé d'agències immobiliàries. Des de la Regidoria d'Urbanisme s'ha aixecat la veu d'alarma i alerten els veïns del perill que això suposa alhora que es convida els particulars a consultar la situació legal de l'habitatge que es vol adquirir abans de formalitzar l'operació de compra venda.

«Arran de la denúncia d'una sèrie de veïns que s'han dirigit a l'Ajuntament sol·licitant informació, hem pogut constatar que moltes de les edificacions que s'ofereixen via internet o procedents d'agències, estan immersos en procediments disciplinaris que poden acabar bé en una important sanció que pot arribar fins al 100% del cost de les obres objecte d'infracció, o fins i tot pot acabar en la demolició total de la construcció. Nosaltres ho denunciam per evitar que s'enganyi els particulars. Resulta que es pot estar adquirint una casa totalment il·legal i tot plegat pot desembocar en situacions molt desagradables». Així ho sentencià el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Capdepera, Antoni Muntaner (Es Grup).

Els possibles compradors es troben en una situació d'indefensió total atès que ningú pensa que quan un adquireix un habitatge, aquest es trobi en una situació il·legal. «Es dóna per suposat que el que compres compleix tots els requisits legals». Per tot això, des de la Sala s'insta aquells que tinguin intenció de comprar o bé de llogar un habitatge a sòl rústic «vénguin a l'Ajuntament amb l'objectiu de conèixer els possibles problemes que pugui tenir l'edificació en concret».

Muntaner assegura que es donarà als veïns tot tipus de facilitats per accedir a aquesta informació. «Volem evitar als veïns la sorpresa de trobar-se que s'han comprat una casa que llavors tal vegada seguint el procediment haurà d'esbucar-se». Encara que Muntaner no va poder precisar un nombre exacte, sí que va reconèixer que «estam parlant d'un nombre considerable». Fins i tot, via internet es poden trobar ofertes de cases que no compleixen la normativa amb preus que poden arribar fins als 240.000 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris