algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern reobrirà la línia de tren Sineu-Manacor el dia 10 de setembre

La posada de nou en funcionament s'avança a la data prevista

J.T./E.P.Palma.
La consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Mabel Cabrer, anuncià ahir la reobertura del tram de la línia de tren de Sineu a Manacor el pròxim divendres 10 de setembre, clausurada després del descarrilament del tren que tengué lloc en la matinada del 13 de març i que causà tretze ferits lleus, a causa del despreniment de part dels talussos laterals de la via. Inicialment la reobertura d'aquest tram de via fèrria estava previst pel dia 15 de setembre.

L'accident provocà la suspensió del servei de tren entre Inca i Manacor, que fou restablerta en el seu tram fins a Sineu el passat 18 de juny. L'enginyer consultor del tram Sineu-Manacor, Alejandro Asensi, indicà en el seu moment que en aquest tram set trinxeres presentaven presentar deficiències, destacant-ne quatre per la seva possibilitat de despreniment, entre elles es trobava Son Tey, on es produí l'accident que provocà el tall en la línia.

A meitat del mes de juny, quan es reobrí el tram fins a Sineu, al tram fins a Manacor encara quedaven per fer tasques per atalussar alguns dels punts més afectats que corrien el risc d'esllavissada. Aquests treballs s'han acabat cinc dies abans del previst inicialment per la Conselleria que dirigeix Cabrer.

El Govern oferí als usuaris del tren afectats per la suspensió d'aquesta línia un servei alternatiu d'autocars. No osbtant això, durant aquests mesos, tant les associacions en defensa del tren, el GOB i alguns grups parlamentaris sol·licitaren repetidament la reobertura de la línia de tren fins a Manacor mentre es realitzaven les obres, petició que el Govern denegà al·legant la falta de seguretat de la línia fèrria, i el fet que no es podien dur a terme les obres amb el tren en funcionament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris