cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

L'hospital de Son Espases tindrà cinc plantes a proposta de Cort

El Govern canvia el projecte de nou pisos per reduir l'impacte


L'hospital de Son Espases tindrà finalment cinc plantes, és a dir, planta baixa més quatre altures, a fi de reduir l'impacte de la nova edificació a la zona del Secar de la Real. Aquesta modificació del projecte, que no comportarà la redacció d'un nou text, s'ha realitzat a petició expressa de l'Ajuntament de Palma, que s'ha dirigit al Govern per tractar de minimitzar l'impacte d'aquesta obra hospitalària.

Segons reconegué la consellera de Salut, Aina Castillo, en els últims mesos s'han produït nombroses reunions entre els responsables de l'Ajuntament de Palma i els de la Conselleria per tractar d'arribar a un acord definitiu sobre aquest assumpte. El tema està a punt de tancar-se, fins al punt que en les pròximes setmanes s'espera que la batlessa de Palma, Catalina Cirer, i la consellera Aina Castillo informin sobre les modificacions introduïdes en el projecte inicial.

La reducció de l'altura dels edificis no és l'únic canvi que inclourà la proposta definitiva. La reducció d'altures va acompanyada d'una modificació en l'estructura general del nou hospital. El canvi més vistós és la desaparició de les quatre torres de nou plantes que estaven previstes al principi. Inicialment, aquestes quatre torres tenien una altura de dotze pisos cada una d'elles, però el Govern ja va decidir introduir una sèrie de modificacions inicials per tractar de reduir l'impacte.

La desaparició d'aquestes quatre torres s'ha salvat des del punt de vista arquitectònic amb el disseny d'un mòdul central, que tindrà planta baixa més quatre altures, on hi aniran units uns altres dos mòduls hospitalaris de la mateixa altura. L'edifici general quedarà d'aquesta manera configurat en forma d'U, el que permetrà que tota l'edificació s'adapti molt més al terreny que s'ha elegit per a la seva construcció.

També hi ha una reordenació interna dels edificis annexos que conformen tot el sistema hospitalari de Son Espases. En aquest apartat, el canvi més substancial es troba en la desaparició d'un d'aquests edificis projectats al document inicial, el que estava situat més pròxim al monestir, i el seu trasllat a una zona molt més allunyada de l'entorn de La Real.

Les millores d'integració paisatgística del nou hospital també afectaran a la superfície construïda. Durant les negociacions mantingudes per Govern i Cort s'ha decidit eliminar gairebé en la seva totalitat l'aparcament previst a la superfície, ubicat al costat dels edificis d'hospitalització. Al seu lloc, es construirà un aparcament subterrani, on podran anar la major part dels vehicles que vagin a l'hospital. El nou projecte manté un petit aparcament de superfície, però de dimensions molt més reduïdes del que contemplava el projecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris