nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Actes vandàlics fan perdre la collita de melons de diverses explotacions

Fins a cinc finques de conreu de baix de la Vila n'han patit les conseqüències

92260

Les venes de les meloneres foren tallades i apunyalats els melons de l'explotació del Pou Morer.

Durant aquest estiu s'han produït diversos actes vandàlics a les meloneres del camp vilafranquer. El darrer episodi es produí fa poc menys d'una setmana quan un pagès de la localitat, que conrea el Pou Morer, en arribar es trobà que totes les fileres de melons, amb més de 100 melons, havien estat arrabassades i els melons en qüestió foradats per ganivets.

Quan la Vila es disposa a celebrar aquest cap de setmana la Festa i Fira del Meló, sorprèn que el vandalisme s'hagi fixat en els melons de Vilafranca. Amb aquesta explotació afectada, ja van cinc les que han patit els atacs de gent incontrolada. Malgrat els fets, cap dels pagesos de la zona afectats per aquests actes han presentat denúncia davant el quarter de la Guàrdia Civil de Vilafranca.

Els primers casos de vandalisme es produïren a diverses explotacions de Son Pou, Alanzell, sa Moleta. Els pagesos n'han vistes de tot color. Des d'atacs als plàstics d'hivernacles que s'empren per aïllar la melonera durant els mesos de fred, fins als típics robatoris de melons d'ara per l'estiu. N'hi ha que han vist com es tallaven d'arrel les venes de les plantes, així com el darrer cas que ens ocupa, que ha estat el mes curiós.

A la finca del Pou Morer els fets han estat més escandalosos. Ha patit tres atacs des de la sembra de melons ençà. El seu propietari afirmà que «primer, unes setmanes després d'haver sembrat les llavors i quan els melons començaven a créixer, ja va venir algú a esqueixar els plàstics de les meloneres per fer-los malbé». Després «ens tallaren arrels i venes de les meloneres, cosa que ja provocà que els melons es desenvolupassin de mala manera i no fossin tan grossos i gustosos com pertoca amb la casta de calapoter que hi havíem sembrat», digué el propietari.

I finalment, «després de collir una remesa de melons, devers un centenar aparegueren fa una setmana foradats per ganivetes». El batle de Vilafranca Jaume Sansó (PSM) ha condemnat aquests actes. «No entenem els motius d'aquests fets però condemnam aquests actes vandàlics de caire d'usurpació de la propietat privada i posarem en alerta la Policia Local per saber qui està darrera d'aquests fets i en donarem compte a la Guàrdia Civil».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris