cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Els nervis típics dels exàmens de setembre tornen a les aules balears

Les proves de recuperació s'eliminaren definitivament el 1999

Els nervis propis dels exàmens de setembre varen ser els protagonistes del dia d'ahir a la majoria de centres de secundària que recuperaven aquestes proves després de cinc anys.

Els alumnes que s'examinaven per recuperar les matèries que els havien quedat pendents, experimentaren per primera vegada el neguit de passar una prova d'aquestes característiques ja que la LOGSE les va eliminar definitivament l'any 1999 quan s'implantà el nivell de 4rt d'ESO de manera generalitzada en substitució de 2n de BUP. A més, la majoria d'aquests alumnes tampoc no hagueren de fer exàmens durant la primària ja que la llei no ho preveia.

Les proves extraordinàries són una conseqüència de l'avançament del calendari d'aplicació de la LOCE del Govern de les Illes Balears. Però no tots els estudiants s'examinaven amb la pressió d'haver d'aprovar per passar de curs.

Premis extraordinaris
Ben prest, abans de les nou del matí, un grup de 62 alumnes de Balears amb unes qualificacions de batxillerat igual o superior a 8'75, es disposaven a contestar les preguntes que els donaran l'accés a la distinció de «Premi extraordinari de Batxillerat».

Els sis alumnes que demostrin uns majors coneixements rebran com a premi l'exempció de pagament del primer curs dels estudis superiors a la universitat pública que triïn. En el cas que ja estiguin alliberats del pagament perquè ja han obtingut «Matrícula d'Honor» en el batxillerat, rebran una subvenció de 600 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris