nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Amics del poble saharaià crida les famílies acollidores a anar a la manifestació pel referèndum

Recorda que la solució passa perquè els nins i la resta de la nació magribina pugui tornar al seu país

Amics del Poble Saharaià ha demanat especialment a les famílies acollidores de nins saharaians que se sumin a la manifestació de demà divendres a les set en favor del referèndum d'autodeterminació. El president de l'associació, Xavier Fortuny, va presentar ahir el contingut de l'acte reivindicatiu, al qual està convocat tota la ciutadania.

Ara, paradoxalment, quan Amics del Poble Saharaià o altres entitats han convocat una mobilització per demanar que la Comunitat Interancional vetli pels drets dels saharaians a decidir el seu futur no han aconseguit que les famílies que participen en el programa «Vacances en Pau» acollint nins i joves de la nació magribina participin en els actes. És en aquest entit que Fortuny reconeix que «la participació de les famílies acollidores és una assignatura pendent» i recorda que «l'aspecte humanitari ha d'anar lligat amb un coneixement de l'aspecte polític». De fet, el president dels Amics del Poble Saharaià va assegurar que «el problema dels refugiats dels campaments de Tindouf no es resol acollint els seus fills a l'estiu, es resol aconseguint-los un territori propi».

Aquest missatge no està adreçat sols a les famílies, sinó també a tota la ciutadania ja que «la situació en què actualment es troba el poble saharaià no es pot allargar gaire. Hem de recordar, a més, que Espanya és responsable de no fer un procés de descolonització al Sàhara i per això ha d'estar a favor de l'autodeterminació. Passam pena perquè l'amistat d'Estats Units, França i Espanya amb Rabat tendeix a afavorir els interessos del Marroc».

Precisament, per aconseguir la major implicació política possible, Fortuny va recordar que «hem convidat a tots els polítics i estic convençut que vendran representants de tots els partits, com així ens ho han confirmat».

La manifestació es preveu que comenci a la plaça d'Espanya i continuï per la Porta Pintada, els carrers de Sant Miquel i Oms, la Rambla, el carrer de la Riera, el carrer de la Unió, la plaça Weyler, la plaça Joan Carles I i, finalment, pugi pel Born i Conqueridor fins al Palau Reial, Colom i plaça Major. L'acte tendrà també un component lúdic, amb actuació de xeremiers i pallassos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris