nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La Guàrdia Civil intervé per posar pau a l'Associació Gent Gran de Can Picafort

Demanen que es dissolgui l'entitat resultat d'unir Gent Major i la Verge de l'Assumpció

E. B.Santa Margalida.
L'Associació Gent Gran de Can Picafort, resultat d'unir les associacions Gent Major i Verge de l'Assumpció, passa per un dels seus pitjors moments.

La darrera assemblea extraordinària convocada per la presidenta Antònia Salamanca, va requerir la presència de la Guàrdia Civil, la Policia Local i el 061. La presidenta pretén convocar eleccions per constituir una nova junta directiva sense el consens de l'existent, incomplint així el pacte signat el 2001 i que permet la reagrupació de les dues associacions de la tercera edat de Can Picafort.

El pacte que va permetre unir per primera vegada totes les associacions de tercera edat d'un nucli urbà, acordà convocar pel mes de desembre de 2003 noves eleccions.

La nova junta directiva estaria formada per membres de les dues associacions prèvies, nomenats a un 50 per cent i que formarien part de la junta fins passats els quatre anys, en què es convocarien noves eleccions.

Ara, per compte propi, segons denuncien membres de l'antiga Associació Verge de l'Assumpció en un escrit registrat a l'Ajuntament, la presidenta ha decidit convocar noves eleccions sense que ja hagin passat els quatre anys pactats. Ha nomenat un secretari accidental sense passar per la junta directiva.

L'acta que signa el secretari després de la darrera assemblea del 25 d'agost no té pèrdua: «L'únic punt a tractar és l'aprovació, si procedeix, d'eleccions de la nova junta directiva. S'inicia la sessió després de nombrosos incidents en els quals ha hagut de venir la Guàrdia Civil, la Policia Local i els serveis mèdics del 061».

«Assisteixen a l'assemblea un nombre indeterminat de socis, la identitat dels quals és desconeix perquè no hi ha cap tipus de control. Entre crits la presidenta inicia la sessió i dirigint-se als presents indica que aixequin la mà els que vulguin eleccions de la nova junta directiva», continua l'escrit. «Un nombre de persones aixequen la mà (alguns les aixequen totes dues) no fent la majoria absoluta, però la presidenta fent cas omís del que veu, comunica als assistents que procedirà a l'elecció de la nova junta directiva el 29 de setembre de 2004», relata el secretari a l'acta.

L'acta acaba: «Quan el vicepresident demana la paraula, és ignorat per la presidenta, que dóna per acabada la sessió, ignorant també el secretari i el tresorer».

Així, han quedat convocades noves eleccions per al 29 de setembre. D'altra banda, els membres de l'antiga associació Verge de l'Assumpció sol·liciten la dimissió de la presidenta o pel contrari que l'Ajuntament autoritzi la dissolució i recuperació de les dues entitats.

Des de l'Ajuntament, el batle pedani de Can Picafort, Miquel Ordinas, no vol saber res de l'assumpte i assegura que no farà declaracions fins que es duguin a terme les noves eleccions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris