nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Els afectats pel desdoblament no han cobrat les expropiacions de la variant

La consellera Cabrer es comprometé a fer els pagaments pel novembre

El batle de Vilafranca Jaume Sansó, juntament amb el seu primer tinent de batle, Jaume Català, informaren ahir la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, del malestar dels veïns de la vila «perquè ara són citats per fer efectives les expropiacions, quan encara no han cobrat les expropiacions de la variant que féu el Govern com també els vials de serveis paral·lels a la via de circumval·lació de Vilafranca».

En una reunió mantinguda ahir a la Conselleria d'Obres Públiques, el batle Sansó rebé el compromís de la consellera Cabrer «de fer efectius els pagaments de la variant i dels vials de serveis a finals del mes de novembre». Amb aquestes paraules, la consellera tranquil·litzà els vilafranquers afectats per les obres de la variant de Vilafranca quan encara no han cobrat les respectives expropiacions.

Val a dir que a més de l'expropiació per construir la variant, el Govern tornà a expropiar més terreny per construir els vials d'accés a les finques a petició de l'Ajuntament de Vilafranca. A hores d'ara, els propietaris de les finques dels vials expropiats encara no han estat informats dels metres quadrats que el Govern hagué de menester.

Davant això, la consellera Cabrer afirmà que els propietaris dels vials de serveis, que afecten un total de 149 finques i un centenar d'afectats, a principis d'octubre seran citats per cobrar el 20 per cent. La resta serà abonat tot d'una que el Govern ho faci efectiu, a un preu inferior als 3 euros per metre quadrat, al voltant de 2,70 euros. Pel que fa al desdoblament, es pagarà el 80 per cent de cop i en acabar les obres la resta del 20 per cent.

Un cas curiós que es durà a terme serà que els mateixos veïnats veuran com part de les seves finques, l'ocupada pels vials es pagarà a 2,70 euros a preu de fa cinc anys, i ara, amb la nova obra, el preu que es pagarà per l'expropiació voltarà els 6 euros.

Així mateix, la Sala i els veïnats esperen que a finals de novembre tot estigui saldat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris