cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

L'Executiu inicia el curs amb 15 obres que costaran 125 milions

El soterrament del tren, valorat en 90 milions, serà el projecte estrella

El Govern balear començarà el proper curs polític posant en marxa 15 grans obres públiques que suposaran una inversió propera als 125'6 milions d'euros. La Conselleria d'Obres Públiques serà la més inversora i tendrà en el soterrament de les vies de tren a Palma el seu projecte estrella.

Només el soterrament costarà 89'6 milions d'euros. Aquesta tardor han de començar els treballs previs perquè es puguin iniciar les obres pel desembre. Consistiran en el desviament dels serveis públics de la zona afectada -aigua, gas i electricitat-, en l'adequació de l'estació provisional de Son Fuster i en la recol·locació del pont catalogat.

Aquesta no serà l'única actuació en matèria ferroviària. El Govern també preveu canviar les vies del tren des d'Inca fins a Son Fuster (Palma), un projecte valorat en 10 milions d'euros, i reobrir als voltants del 15 de setembre la línia de tren fins a Manacor. Les obres de millora, que han durat mig any, hauran costat més de quatre milions.

Per aquest octubre també està previst que la Conselleria d'Obres Públiques iniciï dues noves carreteres: la variant de Sant Llorenç i la variant de Manacor, que costaran 17.166.882'33 euros. A més d'aquestes obres, incloses en el Conveni de Carreteres que ha de finançar Madrid, també s'adjudicarà aquest setembre el desdoblament de la ronda d'Eivissa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris