cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Madrid contradiu el comerç balear i diu que les vendes pugen un 3%

Les patronals responen a l'envit i afirmen que això prova que no és necessari obrir els diumenges

Els darrers informes de l'Institut Nacional d'Estadística no fan més contradir les valoracions catastrofistes de les patronals del comerç de les Balears. Així, l'índex de vendes a la menuda revela un increment del 5'8% durant el mes de juliol en relació amb el mateix període de 2003, cinc dècimes inferior a la mitjana estatal.

Tot i que la dada quedi reduïda a un 3'3% per l'efecte que la inflació té sobre els preus, l'estudi constata un cert dinamisme en el consum intern de les Illes que, a més, és tres dècimes superior al conjunt de les comunitats de l'Estat. En qualsevol cas, el fet contrasta amb «la poca alegria en les compres» que les patronals -Pimeco i Afedeco- denunciaven a començament d'agost i que «suposadament» s'havia reflectit en una caiguda del 25% de les vendes.

Des de la patronal Pimeco, el seu gerent Àngel Pujol respongué a l'envit de l'INE i afirmà que les dades difoses des de Madrid «són la demostració definitiva que no hi importa fer l'esforç d'obrir els diumenges per incrementar les vendes, una mesura que a la llarga seria molt inflacionista».

Horaris comercials

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris