cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Cort redueix en 600.000 euros la despesa en interessos bancaris

Ha renegociat amb els bancs a fi de retallar el cost de l'endeutament


L'Ajuntament de Palma ha aconseguit retallar la seva despesa financera en un mínim de 600.000 euros anuals gràcies a una sèrie de complicades renegociacions del deute que acumula la corporació amb diverses entitats bancàries.

Així, la regidoria d'Hisenda, Funció Pública i Pressuposts de Cort s'ha estalviat una xifra pròxima al 15 per cent del total dels interessos que havia d'abonar fins a la data als bancs pels més de 128 milions d'euros que en l'actualitat deu la institució.

Aquesta quantitat tot just supera el 50% del pressupost municipal, cosa que tenint en compte la situació monetària en què es troben en l'actualitat la gran majoria de les corporacions locals esdevé tot un «luxe» que permet a Cort obtenir condicions financeres envejables per part de les entitats creditícies.

Sense anar més lluny, aquesta fortalesa econòmica fa que per una bona part del deute de l'Ajuntament es pagui un diferencial «negatiu» sobre el tipus d'interès. Així, en un prèstec de 45 milions d'euros Cort només ha d'afrontar la càrrega del tipus de referència Euribor, però amb l'afegitó que el banc li aplica una reducció del 0'40 per cent a la quantitat que aquest índex d'interès hipotecari marca.

A manera d'explicació, qualsevol ciutadà que tingui una hipoteca acostuma a pagar al banc un interès consistent en el que fixa l'Euribor, el Mibor o l'índex de les caixes d'estalvi escollit més un percentatge que sol oscil·lar entre el 0'60 i l'1'25%, i que es considera com «el marge de benefici» d'aquestes empreses. Cort, en canvi, paga pel seu deute en el préstec abans esmentat l'Euribor menys un 0'40%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris