algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'Ajuntament convida tots els veïns de Pina a participar en el projecte de reforma de la plaça

La iniciativa, en la qual han participat més de 200 habitants, es presentarà al POIS 2005

M.PUIGRÒS.Algaida
L'Ajuntament d'Algaida preveu demanar en el Pla d'Obres i Serveis del 2005 del Consell de Mallorca la reforma íntegra de la plaça de Pina. A l'hora de definir-ne el projecte, la Sala ha tingut en compte les opinions i els suggeriments de més de 200 veïns del nucli urbà que, durant una setmana, han revisat les diferents idees alternatives presentades pel Consistori. A més, els veïns tenien la possibilitat d'afegir-hi les seves aportacions particulars.

La idea final encara no està del tot perfilada, però el batle de la localitat, Jaume Jaume (PSOE), avançà que «els canvis no seran excessius, perquè els residents volen mantenir la fesomia actual d'aquest espai. Se n'eliminaran les barreres arquitectòniques, s'allargarà la plaça fins al portal de l'església i el monument al Cor de Jesús es mantindrà allà mateix perquè així ho han decidit».

Aquesta participació ciutadana a l'hora de redactar un pla és un precedent a la localitat d'Algaida. «Ja incloguérem en el programa electoral una manera diferent de fer política, convidant els ciutadans a participar en qüestions puntuals com és ara la reforma de la plaça de Pina, sense cap dubte un dels llocs més emblemàtics i on es reuneix molta gent del nucli urbà», explicà el primer edil.

Des que sorgí aquesta proposta, l'equip de govern algaidí ha mantingut contactes amb el batle pedani de Pina, Pere Oliver, per dissenyar els estudis previs que després s'han mostrat als veïns. De gairebé 500 habitants que té Pina, més de 200 s'han interessat per expressar les seves idees i «des de l'Ajuntament n'estam molt satisfets. La bona resposta aconseguida és un exemple de ciutadania i per això respectarem els seus suggeriments», postil·là el batle d'Algaida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris