algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

L'obra del projecte de reg amb aigua depurada començarà el 2005

S'espera poder regar prop de 200 hectàrees agrícoles del municipi

El Ministeri d'Agricultura ja ha remès a l'Ajuntament d'Inca el pla definitiu per a l'aprofitament integral de l'aigua depurada del municipi, amb la qual es preveu que es puguin regar a prop de 200 hectàrees agrícoles del terme amb el líquid regenerat procedent de l'estació depuradora.

El projecte, les obres del qual començaran l'any vinent, es basa en la creació devora la depuradora d'una gran llacuna d'emmagatzematge d'aigua, amb uns 75.000 metres quadrats de superfície i amb una capacitat per a més de 200.000 metres cúbics.

D'aquest gran espai en sortiran devers 12 quilòmetres de conduccions i canonades per dur l'aigua de la depuradora cap a les finques que s'acullin al projecte.

A la llacuna, el líquid hi podrà estar entre dos i tres mesos tot mantenint les seves condicions aptes per al reg. D'aquesta manera, es preveu que també serveixi de reserva durant els períodes de sequera, més acusada durant els mesos d'estiu.

Per gestionar l'ús de la xarxa de reg, s'acaba de constituir una comunitat de regants integrada en aquests moments per 43 propietaris que estarien disposats a reutilitzar l'aigua de la llacuna per a usos propis de les feines del camp.

El pressupost de tot aquest programa és de 3'2 milions d'euros, a càrrec del Ministeri d'Agricultura, que pagarà les expropiacions necessàries per habilitar les diferents conduccions que s'han previst.

El projecte ha rebut la declaració d'interès general i s'inclou en el Pla de regadius del Ministeri d'Agricultura, en el qual participa la Conselleria homònima del Govern balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris