nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El PSOE acusa el batle d'afavorir parents directes amb un conveni

A més participà en la votació del ple que aprovà l'acord urbanístic

La regidora portaveu del grup municipal socialista, Catalina Morell, ha passat a l'atac contra una decisió que demostra segons ella un «tarannà antidemocràtic» del batle, Carles Simarro. Així, l'acusa d'afavorir de manera directa cinc cosins germans seus amb la signatura i l'aprovació posterior d'un conveni urbanístic entre l'Ajuntament i l'empresa Knosos Balear. Amb aquest acord, la ciutat obté l'antic cinema Fantasio a canvi de permetre la construcció de pisos al solar conegut com a «pati Fantasio» i a l'edifici del cinema Alcázar, tancat des de fa anys.

Segons la portaveu del PSOE, «el conveni és contrari als interessos del poble, perquè els informes no garanteixen que s'obtengui l'aprofitament a favor de la Sala que marca la Llei». I recordà que el seu grup hi votà en contra durant el ple que ho ratificà. Però en opinió de Morell allò més greu és que «tot i que els cinc cosins germans del batle no siguin els actuals propietaris dels solars que formen aquesta unitat d'execució discontínua, ja que els vengueren a Knosos Balear, aquesta empresa havia posat una clàusula en la qual s'afirmava que si l'acord urbanístic no es tancava en sis mesos, l'operació tornaria enrere». Pel PSOE «aquesta és la prova que Simarro, firmant el conveni sense dur-lo primer al ple, ha intentat evitar que els seus parents perdessin aquest negoci i, per tant, els ha afavorits».

Però la nova denúncia pública del PSOE va encara més enllà, ja que Morell afirmà que a més «Simarro no es va absentar del ple que al final, i contra la nostra opinió, ratificà el conveni urbanístic, participant en la votació i ocultant per tant a la Corporació el seu lligam amb persones beneficiades per l'acord».

Després d'aquesta demanda dels socialistes, que tenen el tema en mans dels assessors jurídics, consideren que «d'entrada l'acord ha de tornar enrere i se n'ha d'iniciar de bell nou tot el procés». El motiu és que al seu parer «el conveni era factible i segurament hi hauríem donat suport si el batle hagués respectat el joc democràtic i l'hagués consensuat abans de subscriure res, però no tan sols no ho va fer sinó que a més no complí el deure legal d'abstenir-se en un cas en el qual hi havia parents directament implicats».

La modificació puntual de la unitat d'execució discontínua dels antics cinemes s'aprovà en la sessió extraordinària del 29 de juny. La propietat no havia pogut aprofitar aquest sol urbà durant la legislatura anterior i això es considerava molt perjudicada per al tractament urbanístic previst al Pla General, ja que no s'arribà a cap acord amb el Pacte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris