cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Jiménez tria Manuel Nieto per ocupar la plaça de cap del Cos de Bombers

El nomenament per al nou càrrec es farà oficial el pròxim 15 de setembre

G.P. / P.M. Palma.
Maite Jiménez, regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, ha elegit Manuel Nieto, actual responsable dels Bombers del Consell de Mallorca, com a pròxim cap del Cos de Bombers, segons confirmaren ahir fonts de Cort.

Manuel Nieto, de 43 anys, és llicenciat en química i expert en temes d'emergències amb mercaderies perilloses. Ha efectuat nombrosos cursos d'especialització i en el Consell de Mallorca ha donat un impuls decidit al Grup de Rescat dels Bombers a Muntanya, que té la seva base a Inca. Ocupa el lloc de cap d'aquest Cos al Consell des de l'any 2000, i ja en fa 15 que exerceix de bomber.

Arran de la partida de Guillem Garcías després de diverses setmanes d'un conflicte generalitzat en el Cos a Palma, Cort convocà un concurs de lliure oposició. S'hi presentaren Manuel Nieto i Miquel Àngel Mut. Aquest darrer és comissari de la Policia Local de Palma. El termini per al lliurament de candidatures finalitzà el 19 d'agost. Des de llavors Maite Jiménez ha valorat els mèrits dels dos aspirants i al final s'ha decantat per Nieto.

En qualsevol cas, el seu nomenament no es farà oficial fins dia 15 d'aquest mes de setembre. Abans, Manuel Nieto ha de superar un examen mèdic, preceptiu en aquests casos, i se suposa que després sol·licitarà l'excedència al Consell de Mallorca.

Les mateixes fonts de Cort manifestaren ahir que l'elecció de Nieto és ben vista i molt ben valorada pels responsables de l'Ajuntament. Aquest és a més un sentiment recíproc, ja que el nou cap de Bombers va expressar ahir la seva satisfacció quan Maite Jiménez li comunicà la decisió adoptada, afirmant que afronta el nou repte amb molta d'il·lusió i amb ganes de treballar.

En el cas que no sorgeixi cap imprevist, es posarà fi així a llargs mesos de mobilitzacions que desembocaren en la convocatòria del concurs per triar el nou responsable d'aquest servei a la capital balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris