muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Un àrab atraca una entitat financera de Consell amb el crit d'«Al·là és gran»

Esgrimí una capsa de sabates i un comandament a distància, simulant una bomba casolana

101096

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil es féu càrrec de la investigació a la caixa.

A.S.

J.J./P.M. Palma.
Un ciutadà d'aspecte àrab, que cobria parcialment el seu rostre, atracà ahir horabaixa una oficina d'una entitat financera de Consell al crit d'«Al·là és gran». El delinqüent anava «armat» amb una capsa de sabates i un comandament a distància simulant una bomba casolana. Després fugí amb el botí.

Amb gel·laba, una presumpta bomba casolana a les seves mans i cridant «Al·là és gran». D'aquesta fila atracà ahir un individu d'aspecte àrab una sucursal de la localitat de Consell, del qual sostragué uns 2.000 euros. El delinqüent irrompé al local de Sa Nostra, al carrer Palma, passada la una de l'horabaixa, amb una camiseta blava i blanca que li tapava parcialment el rostre.

Abans que els empleats poguessin reaccionar va esgrimir una «arma» que deixà desconcertat el personal: una capsa de sabates amb un comandament a distància i alguns cables, el més semblant a una bomba casolana. Dos clients que presenciaren l'escena sortiren del banc i l'encarregat, molt espantat, li lliurà un calaix on hi havia uns 2.000 euros.

L'estranger, que feia aproximadament 1,65 metres i portava bigoti, sortí per la porta cap al carrer i fou seguit per un dels testimonis, que veié com pujava a un vehicle tipus monovolum, gairebé amb tota seguretat un Renault Megane Scénic.

Des de la direcció del banc s'activà l'alarma i en pocs minuts es personaren a la sucursal agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. Mitja hora després arribà la Policia Judicial, que es féu càrrec de la investigació i prengué declaració als testimonis.

L'àrab fugí en direcció a Palma, per la qual cosa també foren mobilitzats el Cos Nacional de Policia i la Policia Local de la capital. El subsector de Trànsit, per la seva part, muntà controls en diferents carreteres des d'Inca al Pont d'Inca, encara que el monovolum -que era de color verd pistatxo i era de lloguer- aconseguí eludir el setge i se li perdé la pista. Els agents estan convençuts que la capsa de sabates contenia, en realitat, dos cables innocus i no una presumpta bomba com assegurà el desconegut.

Tanmateix, la rapidesa amb la qual ocorregueren els fets i el nerviosisme de l'àrab, que cridava apuntant a la capsa, atemoriren el personal de la caixa. Un testimoni de l'atracament fou localitzat per la Policia Local refugiat en un magatzem pròxim, tremolant i molt impactat per l'incident.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris