nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'Ajuntament dóna el vistiplau a la nova normativa urbanística

Queden resoltes 983 al·legacions, en total un 31 per cent s'han estimat

E.B.Binissalem.
El ple de Binissalem va aprovar dijous al vespre de manera provisional la seva nova normativa urbanística, després de resoldre les 983 al·legacions presentades pels veïns. Del total d'al·legacions un 31% s'han estimat per complet, un 4% de manera parcial i la resta s'han desestimat, segons va explicar el regidor d'Urbanisme Josep Maria Pons (PSOE).

Pons manifestà que el text acceptat aquesta setmana, llevat de casos molt concrets, «no varia de manera considerable el decret que s'aprovà inicialment ara fa dos anys». Entre les novetats hi destaca l'increment de l'aprofitament per a construcció en sòl rústic, que passa de l'1 a l'1'5 per cent en determinades zones. O l'augment d'edificabilitat en terreny urbà per a un solar municipal concret, el de sa Coma, amb la finalitat de poder-hi construir un major nombre de pisos de protecció oficial en comparació amb el que se'n podria edificar si es tractàs d'habitatges normals.

Entre els temes de debat més polèmics, hi figuren la desclassificació del polígon industrial, amb la qüestió de les al·legacions rebutjades i que presentaren els ecologistes de Gadma. El PSOE justifica la desestimació d'aquestes protestes pel fet que ja s'ha arribat a 60.000 metres quadrats d'ocupació del polígon compromesos per a les empreses del poble que han confirmat el seu trasllat.

Altres al·legacions de l'agrupació ecologista Gadma demanaven una major protecció en sòl rústic i una major limitació de la construcció en àrees urbanes. En ambdós casos, els socialistes consideren que els canvis introduïts ja impliquen una restricció suficient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris