algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El Govern inverteix 5,3 milions d'euros en millores a diverses zones comercials

Cinc pobles es beneficien de les ajudes per rehabilitar mercats, carrers i places o fer aparcaments

83200

L'Ajuntament d'Inca rebrà una subvenció per modificar i per rehabilitar el mercat municipal.

J.M.S/E.B./E.D.Comarca.
El Consell de Govern aprovà ahir destinar 5,3 milions d'euros a diferents iniciatives presentades per sis municipis per a la revitalització i la modernització de certes zones. Els projectes afecten carrers, places comercials o mercats tradicionals.

L'objectiu de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia dirigida per Joan Josep Cardona amb aquestes subvencions és contribuir a «recuperar i revitalitzar l'activitat comercial i social a través de la creació d'un entorn més atractiu». I també «aconseguir una estructura de distribució moderna i competitiva, capaç d'adaptar-se a les necessitats canviants del mercat i a les motivacions de consum». El Govern dóna suport en un percentatge elevat als projectes presentats pels diferents municipis.

Així l'Ajuntament d'Inca rebrà una ajuda d'1,65 milions d'euros de la Conselleria per a l'esbucament i la nova construcció del mercat de la ciutat. El batle, Pere Rotger, es mostrà satisfet per la notícia i avançà que «els doblers serviran per a una primera fase, però esperam una segona ajuda de la mateixa quantitat per octubre o novembre».

El batle de Mancor, Bernardí Coll, també es mostrà satisfet per la subvenció de 151.500 euros que rebrà el municipi directament de la Conselleria i que permetrà pavimentar de nou els carrers de la Font i d'Orient, ara com ara en molt mal estat. El municipi de sa Pobla rebrà de la Conselleria la quantitat de 600.000 euros per a la remodelació dels carrers del municipi i l'habilitació per a vianants de les àrees comercials. Una subvenció que, segons el batle Antoni Serra, els permetrà enguany mateix començar a adjudicar part de les obres.

El pla presentat per la Sala de Porreres té un cost total de 3 milions d'euros, dels quals la Conselleria n'aportarà el 75%, segons explicaren ahir el batle Joan Sastre i el portaveu del PP, a l'oposició, Antoni Palerm. El projecte consisteix a empedrar i a dotar de mobiliari urbà el carrer de l'Almoina, que «els comerciants decidiran si ha de ser per a vianants. Però l'actuació més important afectarà la plaça de la Vila i l'avinguda del Bisbe Campins. El trànsit passarà a ser subterrani desde la placeta de can Lluc fins passada l'església i es construirà una zona d'aparcament subterrani amb 150 places. Tota aquesta zona del centre serà per a vianants i enllaçarà amb el carrer de l'Almoina a través de dos trams del carrer del Pou Florit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris