algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

El transport regular de viatgers, en vaga a partir del dia 16 d'agost

CCOO convoca la mesura de pressió en protesta pel nou conveni

El sindicat CCOO ha convocat una vaga indefinida a partir del pròxim dia 16 d'agost en el transport regular de viatgers de les Balears. La mesura de pressió és conseqüència de la ruptura de les negociacions amb la patronal a la mesa que discuteix el nou conveni col·lectiu del sector.

El responsable de Comissions a la mesa de negociació, Antonio Losada, explicà que «la decisió es va prendre dijous en una assemblea de treballadors en la qual es votà majoritàriament a favor de la vaga». El transport regular integra un total de 400 treballadors a tot Balears. Losada comentà que des del mes de febrer, que començaren les negociacions pel nou conveni, «pràcticament no s'han produït acostaments entre la patronal i nosaltres». Tot i això, confià que després de la convocatòria de vaga la patronal afluixi les seves posicions abans del 16 d'agost.

Tot i que hi ha un acord en l'increment salarial -un 2% per enguany i un 1,5% més IPC els tres anys següents-, la patronal balear del transport ho supedita a l'antiguitat dels treballadors. De moment, emperò, les negociacions es troben interrompudes des del passat 22 de juliol, la qual cosa fa difícil per ara que ambdues parts puguin acostar posicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris