nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El 75% del comerç illenc valora de manera negativa la marxa de les actuals rebaixes d'estiu

Un estudi d'Afedeco revela que l'avançament de la campanya no ha servit per millorar el negoci

Ni s'acompleixen les expectatives de negoci, ni l'avançament de la data d'inici no ha estat tampoc positiu. És més, prop del 40% dels comerciants illencs manifesta que les vendes han disminuït. Ara que som a l'equador de la campanya actual, la Federació d'Empresaris de Comerç de les Balears -Afedeco- ha divulgat un estudi informe sobre el període de rebaixes.

De l'enquesta patronal, realitzada entre 300 comerços de les Illes, se'n desprèn que una àmplia majoria dels responsables (75%) opina que les rebaixes d'estiu han estat «regulars, dolentes o molt dolentes». Així mateix, el 60% troba que avançar la campanya ha estat una decisió «precipitada i negativa» que ha generat confusió entre els consumidors. El més destacat és que els empresaris critiquen la decisió patronal, condicionada per «simples inquietuds i nerviosismes» conjunturals, promoguda en principi per Pimeco i amb el suport posterior de la Federació de Comerç.

Quant a l'evolució de les vendes, el 39'68% dels enquestats creu que han disminuït i el 34'92% que s'han mantingut iguals que en la campanya del 2003. Respecte del desenvolupament de l'actual, l'opinió dels comerciants remarca el mateix pessimisme. Així, un 30'16% troba que ha perdut clientela, mentre que el 41'27% pensa que no n'ha perduda gens ni mica, però tampoc no l'ha incrementada.

Per sectors, els més afectats per la persistència de l'atonia del consum durant l'estiu són els de roba, regals, mobles i decoració. En general, el 63'49% de comerços considera que no hi ha res a destacar de la present campanya. Per acabar, el 60% declara que l'avançament de les rebaixes ha estat negatiu i precipitat.

L'enquesta d'Afedeco sondejava el sector sobre la seva disponibilitat a modificar l'horari comercial per adaptar-lo a les necessitats del client. Així, convé destacar que prop d'un 67% hi està d'acord. A més, destaquen que la franja horària més bona és al migdia i a partir de les sis de l'horabaixa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris