nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Correus podrà classificar cada dia 700.000 cartes de forma automàtica

Una nova oficina amb tecnologia punta s'obrirà dilluns a Palma


Dilluns vinent Correus obrirà una oficina a Palma amb capacitat per classificar 700.000 cartes diàries de manera automàtica. La introducció de les noves tecnologies en aquesta oficina no suposarà la reducció de la plantilla, sinó que els treballadors es readaptaran a un nou procés de feina.

Un total de 110 professionals de Correus ha realitzat cursets de formació per poder adaptar-se a aquests nous mètodes. El sistema funcionarà les vint-i-quatre hores del dia gràcies a la divisió de la jornada en tres torns de treball diferents. La construcció d'aquesta oficina de tractament automàtic de Correus és part d'un pla desenvolupat en l'àmbit estatal a fi de millorar el servei postal.

Les cartes que rebran un tractament automatitzat seran aquelles les dimensions de les quals no siguin inferiors a 14 centímetres de llarg i 9 d'ample, ni superiors tampoc a 14'8 de llargària i 10'5 d'amplària. Així mateix, totes aquelles trameses certificades amb alguna casta de valor afegit -reemborsaments, postal exprés, paquet blau, etc.) no es classificaran amb aquest mètode.

Les cartes que compleixin els requisits necessaris passaran per un lector òptic, que en mirarà les adreces i imprimirà un codi de barres a la superfície dels sobres. I aquest distintiu permetrà agrupar les missives de manera automàtica en 400 categories diferents a partir dels factors següents: codi postal, localitat, grans clients i secció de repartiment. En el cas que el lector òptic no pugui identificar l'adreça de les cartes perquè la lletra és poc clara, s'activarà tot d'una un so d'alarma per avisar-ne els treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris