nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Govern complementarà l'ajuda estatal per rehabilitar habitatges

Aportarà 3.000 euros més en el cas dels pisos destinats a lloguer

La Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports ha creat una ajuda complementària a l'estatal de fins a un màxim 3.000 euros per a aquells propietaris que vulguin rehabilitar un pis de lloguer. Així ho anuncià ahir el portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, en acabar la reunió habitual de cada divendres.

El Consell de Govern aprovà ahir el decret que estableix l'aportació de fins a 9.000 euros de subvenció per a la rehabilitació d'habitatges destinats a l'arrendament, alhora que estipula un màxim de 2.880 euros anuals d'ajuda per al lloguer de pisos per a aquelles persones amb una renda inferior als 15.792 euros.

Flaquer explicà que «podran beneficiar-se de les ajudes per a l'arrendament aquelles persones que acreditin un mínim de cinc anys de residència a les Balears». Al mateix temps especificà que «les subvencions no poden excedir el 40% del cost anual de lloguer. En funció de les sol·licituds que es registrin, la Conselleria d'Obres Públiques «restringirà les subvencions a col·lectius socials molt concrets, entre els quals tindran preferència els joves majors d'edat fins als 35 anys.

Quant a les ajudes per a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer, aquestes estan limitades als immobles que tenguin una superfície inferior als 120 metres quadrats i que s'arrendin per un període mínim de cinc anys. Dels 9.000 euros de subvenció, 6.000 corresponen al pla estatal i la resta són aportació autonòmica.

Amb el decret que veié ahir la llum, les Balears són la primera comunitat de l'Estat que s'adapta al reial decret aprovat en el passat Consell de Ministres en matèria d'habitatge. Amb el seu desenvolupament, el portaveu de l'Executiu afirmà que «es pretén millorar el mercat de l'habitatge i facilitar-hi l'accés als més joves». A més, el Govern ha establert una ajuda de fins a 6.000 euros per millorar l'accessibilitat a una casa, la qual no podrà superar el 50% del cost de les obres que s'hi realitzin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris