muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

PSM i BNG treballaran junts per modificar l'estructura de l'Estat

Beiras: «El Govern ha de reconèixer la realitat plurinacional de l'Estat»


El president del Consello Nacional del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Xosé Manuel Beiras, anuncià ahir a Palma que col·laborarà amb el PSM i amb altres partits nacionalistes per aconseguir que «el poder central modifiqui l'estructura de l'Estat espanyol», seguint les línies que s'establiren en la creació de la coalició Galeusca en les passades eleccions europees.

Beiras considerà imprescindible que els nacionalistes «obliguem el Govern espanyol a assumir la realitat plurinacional de l'Estat, mitjançant una reforma constitucional», ja que en el cas que això no es produeixi «ens haurem de doblegar o demanar-los el divorci».

El dirigent del BNG asseverà que «Espanya sotmet Galícia a una violència sistemàtica, gairebé a la manera colonial contra els indígenes, i això fa necessari aconseguir una nova cultura política i democràtica de pluralitat» a l'Estat. Així mateix, aprofità per denunciar la «tupinada» del PP en les eleccions europees que acabà costant un eurodiputat a Galeusca, el que corresponia al seu partit, amb «males arts».

Beiras ha estat convidat pel PSM a participar en els actes d'estiu que aquesta formació ha organitzat abans del seu XVII Congrés. En la seva intervenció, que tingué lloc a la seu del partit a Palma, l'acompanyaren el portaveu del grup parlamentari, Pere Sampol, i la presidenta de la gestora, Nanda Ramon.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris