algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Segons el PSIB, Rajoy condiciona l'Estatut a conveniències partidistes

Munar creu que el dirigent conservador rectificarà com en l'euroregió

B.P. / EFE.Palma.
La portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, manifestà ahir que «les reformes de l'Estatut s'han de tramitar des del Parlament autonòmic i que, si hi ha consens polític i social dins el marc constitucional, el Congrés dels Diputats ha de donar valor a allò aprovat a les Illes Balears.

Armengol sortia així al pas de les manifestacions de Mariano Rajoy en el sentit que no garantia el suport del seu partit al text estatutari que sortís del Parlament autonòmic. «Només l'aprovarem si ens sembla bé», afirmà dijous el dirigent conservador.

Armengol assegurà que «no compartesc aquesta idea de Rajoy de donar suport o no a l'Estatut segons conveniències partidistes, ja que qui ha de decidir quina reforma volem és el Parlament». Pel seu costat la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar llevà importància a les paraules de Mariano Rajoy.

Segons Munar, «quan la gent ve de fora i ha de triar, de vegades realitza manifestacions de les quals després s'ha de desdir». La dirigent nacionalista recordà l'euroregió: «En començar, tothom hi estava en contra i era terrible i ara fins i tot el mateix secretari general del PP nega que l'hagi criticada».

Per això, Maria Antònia Munar es mostrà convençuda que «finalment, el PP farà allò que sigui millor per als ciutadans».La presidenta també deixà clar que, en opinió seva, la reforma de l'Estatut balear «ha de ser al mateix nivell que les altres comunitats autònomes. Ni més ni manco. Volem el mateix per als mallorquins, menorquins i eivissencs que el que tenen altres comunitats. Tothom igual».

Munar, en la mateixa línia que Miquel Nadal dijous, manifestà que no era partidària de la doble llista per elegir els diputats al Parlament i els integrants dels consells insulars. A pesar d'anunciar que no en faria una qüestió de principis, tornà a advertir que tots els governs que han modificat la Llei electoral han acabat passant a l'oposició». L'Executiu de Jaume Matas ha anunciat que impulsarà una reforma de l'Estatut que inclourà, entre altres novetats, la definició de la Comunitat Autònoma com a «nacionalitat històrica».

Així mateix, l'Executiu es mostra partidari de la introducció del sistema de la doble llista per elegir parlamentaris i consellers i d'augmentar el sostre competencial de la Comunitat Autònoma. El PSM, segons Pere Sampol, sospita que en realitat Jaume Matas pretén «dinamitar» els processos estatutaris que s'han posat en marxa a Catalunya i a Euskadi i recorda que, quan ells proposaren la reforma, el Partit Popular s'hi oposà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris