algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Borrell no veu compensacions per a Balears a la Constitució europea

El president del Parlament de Brussel·les tot just reconeixeria la ultraperifèria

71730

Josep Borrell atén la premsa després de l'audiència amb Joan Carles I

JOAN TORRES.

El president del Parlament Europeu, Josep Borrell, evità ahir a Palma donar suport a la possibilitat que la futura Constitució Europea inclogui el reconeixement de la insularitat, tal com han reclamant el PP i el PSIB-PSOE. En sortir de l'audiència amb el rei, Borrell manifestà que la Constitució ja recollia compensacions per als «territoris perifèrics». Es tracta de «circumstàncies que fan difícil que un territori es desenvolupi al mateix ritme que els altres».

El dirigent socialista manifestà que les Açores tenien aquesta «ultraperificitat» i afegí que «no sé si es pot afirmar que les Balears pateixen aquest problema». Abans, Josep Borrell havia manifestat que el no-reconeixement de l'oficialitat del català en la Constitució Europea no era prou motiu per no votar-la.

Reconegué l'existència d'aquesta petició, «un tema obert al debat». «Sé que a Catalunya hi partits que votaran contra la Carta Magna per això. El meu partit, el Partit dels Socialistes de Catalunya, va prendre una decisió, que em sembla molt encertada, a pesar d'això. Faig una crida a la reflexió perquè la Constitució obtengui com més suport millor».

De tota manera, recordà que el Parlament Europeu encara no ha adoptat cap posició respecte d'aquest tema. Informà que abans d'acabar l'any la Cambra hauria aprovat una resolució sobre aquesta qüestió que, segons ell, afecta altres llengües a part del català.

Josep Borrell afirmà que el rei havia estat molt «amable» i que «valora moltíssim la importància del fet que el president del Parlament Europeu sigui un espanyol» en aquests moments constituents. El titular de la Cambra europea pensa que Espanya serà «probablement el primer país que aprovi en referèndum la Constitució». Així mateix, recordà que la no-aprovació per part d'alguns dels estats representaria una tornada a Niça i que, segons ell, hauria estat preferible una consulta a escala europea i no estat per estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris