algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El sistema antiboira de Son Sant Joan serà operatiu el dia 5 d'agost

D'alt nivell tecnològic, la seva implantació ha costat 2,5 milions

L'aeroport de Palma ja no tornarà a patir retards ni anul·lacions de vols a causa de la boira. A la fi,, dos anys després de la licitació de les obres i amb importants retards en la seva execució, dijous dia 5 d'agost entrarà en funcionament el nou sistema instrumental d'aterratge ILS, categoria II/III.

La seva posada en marxa representarà una millora important de les operacions de les aeronaus a Son Sant Joan en condicions metereològiques adverses. D'alt nivell tecnològic, el nou sistema ha tingut un cost de 2,5 milions d'euros. Tot i això, la demora en la seva instal·lació ha estat criticada amb duresa pels mateixos pilots de les aerolínies i pels responsables turístics de l'Illa.

A través d'un comunicat de premsa, l'ens públic d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria -Aena- informà ahir de la finalització de les obres i el període de proves exigit abans de la seva entrada en funcionament. D'aquesta manera, Son Sant Joan equipara les seves instal·lacions amb les dels principals aeroports de l'Estat gràcies a una inversió de gran fiabilitat tècnica, de 2.525.454 euros en total.

El sistema instrumental d'aterratge ILS, categoria II/III, és un programa sofisticat que permet operar a les aeronaus amb una visibilitat reduïda fins a uns 200 metres. L'ILS emet un senyal radioelèctric als avions que els permet aterrar en condicions meteorològiques adverses i una visió gairebé nul·la.

Per a la instal·lació del nou sistema ha estat necessari transformar la capçalera 24L de la pista sud de Son Sant Joan i adequar-la a aquesta nova categoria. Per a això ha estat indispensable millorar les ajudes lumíniques, la senyalització horitzontal i realitzar d'obres d'habilitació. El modern i sofisticat mètode instrumental d'aterratge serà operatiu a partir del 5 d'agost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris