algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

La UIB podrà convalidar algunes assignatures d'FP a partir del 2005

Les correspondències només afectaran els alumnes de grau superior

Els estudiants de determinats cicles de Formació Professional de grau superior podran convalidar algunes de les seves assignatures amb altres corresponents a estudis similars de primer cicle universitari. Les primeres correspondències de currículum podrien entrar en vigor a partir del curs 2005-06. Així es desprèn d'un conveni marc que signaren ahir el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Avel·lí Blasco, i el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol.

La directora general de Formació Professional, Margalida Alemany, precisà que no totes les assignatures són susceptbles de convalidació ni «vol dir que els alumnes que hagin superat el cicle de grau superior tinguin el primer cicle d'una carrera universitària».

Serà una comissió paritària formada per professors d'ambdues institucions l'encarregada d'establir en cada cas els protocols específics, que es podran aplicar als tècnics superiors procedents de qualsevol centre d'ensenyament secundari de les Balears que vulgui accedir als estudis de primer cicle de la UIB i determinarà les convalidacions adients. Aquesta comissió començarà a treballar el setembre i els estudis que hagi revisat podran iniciar les correspondències el curs 2005-06, segons Alemany.

Aquesta iniciativa pretén resoldre la inquietud de molts estudiants que volen continuar els seus estudis una vegada finalitzada la formació professional, tal com explicà Alemany. La directora general d'FP manté que la correspondència evitarà que els estudiants hagin de cursar matèries que ja han fet, «s'ha de tenir en compte que un títol de tècnic superior suposa 2.000 hores de classe i això provocava que quan arribaven a la Universitat repetissin coneixements».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris