nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Cort aprova de manera definitiva tres dels nous reglaments orgànics

El debat polític es tornà a diluir en favor d'un ple crispat i maratonià


El ple de l'Ajuntament de Palma aprovà ahir de manera definitiva tres dels nous reglaments que han estat redactats amb motiu de l'entrada en vigor de la Llei de Modernització del Règim Local. En concret, reberen la darrera empenta la normativa que regirà des d'ara les sessions plenàries, la del Govern i l'Administració municipal i la del Consell Tributari.

No obstant, els continguts tornaren a ser el menys important d'una sessió que es caracteritzà per la crispació entre els grups polítics, els retrets i els debats pujats de to. El ple fou maratonià, amb una durada d'onze hores, i comptà amb seixanta-sis punts ordinaris, nou per via d'urgència i nombroses intervencions ciutadanes.

Així mateix, es deixà sobre la taula una xifra rècord de propostes. Malgrat tot, això no serví ni per a escurçar el temps de les rèpliques i contrarèpliques ni per donar major agilitat a la sessió.

Fins i tot, una de les mocions d'urgència comptà amb un debat previ sobre la conveniència de la seva inclusió a l'ordre del dia superior als 30 minuts, amb Rodrigo de Santos i Eberhard Grosske com a protagonistes d'un acarnissat enfrontament. El curiós del cas és que el seu tractament en si es perllongà després d'això escassos dos minuts.

El Consistori comptà des d'ahir amb una nova integrant, la regidora socialista Jacqueline Raynaud, que jurà el seu càrrec a primera hora del dematí. Així mateix, Cort acomiadà ahir el que ha estat el seu interventor durant les darreres tres dècades, Josep Maria Manila, que ha decidit emprendre el plàcid camí de la jubilació.

Els partits minoritaris assenyalaren ahir que amb l'aprovació d'aquests nous reglaments «s'han vist retallats el poder de control i fiscalització de l'equip de govern», a més de denunciar que «la participació ciutadana no està assegurada».

Aquesta posició fou defensada per la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Rosa Bueno, mentre que la dirigent de Fepae, Soledad Sarabia, demanà «un vot de confiança» per als nous texts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris