nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Miret reinicia la seva activitat dilluns

Els treballadors es faran càrrec de l'empresa, que el jutge ha tornat al seu propietari

El jutge de la fallida del grup d'empreses Miret acordà el 17 de juny passat tornar-ne l'explotació al seu propietari, Julià Puig. La decisió es formalitzà ahir mateix i permetrà que la fàbrica de Llucmajor reprengui la seva activitat dilluns mateix.

Així ho confirmà ahir la propietat de l'empresa a Diari de Balears, la qual explicà que un grup de treballadors serà a partir d'ara l'encarregat de gestionar la producció, la distribució i la comercialització dels productes a través de la societat limitada laboral Envit.

D'aquesta manera acaba una odissea de poc més d'un any, des que el grup d'empreses Miret -Miret Piel de Cristal, Refrescos Mallorquines i Begudes Fresques- presentaren el passat 25 de juny del 2003 la fallida voluntària per la impossibilitat d'afrontar el deute de 4,2 milions d'euros contret amb diverses entitats bancàries.

La recuperació de les societats que integren el grup Miret arribà l'octubre passat, quan l'empresa de Llucmajor i els seus treballadors acordaren reiniciar l'activitat. Abans, emperò, s'havia d'aconseguir l'aixecament de la fallida per poder readmetre 18 treballadors de la plantilla i per encarar el pagament d'imdemnitzacions privilegiades als acomiadats.

La passa següent va ser el mes de gener, quan els creditors de Miret acordaren rebaixar un 20% les quantitats econòmiques reclamades a la firma llucmajorera. Per acabar, el juny passat, el jutge de la fallida va acordar retornar el grup d'empreses al seu propietari i gerent, Julià Puig.

Una decisió en la qual han jugat un paper molt important els «síndics» o representants legals del grup de creditors i la part social, representada per USO, «que han cregut en la nostra empresa i en la iniciativa d'un grup de treballadors, els quals s'han constituït en societat per dur a partir d'ara l'explotació del negoci». Miret «tornarà a obrir les seves portes aquest dilluns», va afirmar ahir Julià Puig.

Envit és el nom de la societat limitada laboral constituïda pels mateixos treballadors de Miret per reflotar l'empresa. La seva intenció és gestionar la fabricació, la distribució i la comercialització dels productes més clàssics de la factoria llucmajorera: gasosa, pinya, taronjada i llimonada.

Puig supervisarà aquesta nova etapa, «en la qual ens jugam molt». Una de les funcions de la nova societat Envit és generar prou benefici per poder anar eixugant el deute generat per les firmes que integren el grup Miret. En aquest sentit, «esperam tenir el suport del Govern i de tota la societat que tradicionalment ha confiat en la nostra marca». El dia 2 d'agost es reprèn la producció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris