algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Balears intercanvia el turisme de gent gran amb Múrcia i València

El pla Oci 60 del Govern s'estén cap a altres comunitats del PP

Les Balears intercanviaran el turisme de gent gran amb Múrcia i amb el País Valencià. A partir del 2005, els 10.000 beneficiaris del pla Oci 60 del Govern podran gaudir d'una nova oferta d'oci en aquestes comunitats governades, com la nostra, pel Partit Popular. El conseller de Turisme, Joan Flaquer, tancà ahir a Palma l'acord sobre aquest programa vacacional subvencionat en temporada baixa amb els seus homòlegs d'ambdues regions mediterrànies.

Flaquer signà ahir amb els consellers de Turisme de València, Miquel Peralta, i de Múrcia, José Pablo Ruiz Abellán, el conveni de col·laboració en diversos àmbits del turisme, com ara la transacció d'informació estadística o la documentació al voltant de la legislació relativa a aquesta activitat.

En tot cas, allò més «concret» es refereix a l'intercanvi de turisme sènior entre aquestes comunitats, una iniciativa que en el futur podria ampliar-se a Catalunya i a Galícia. De manera que els beneficiaris del pla Oci 60, que fins ara només podien triar entre Mallorca, Menorca o les Pitiüses, en un parell d'anys veuran modificada de manera àmplia la seva oferta.

El conseller Flaquer destacà que «el conveni firmat ofereix a la nostra gent gran un ventall més ampli per a les seves vacacions i, alhora, permet pal·liar la pèrdua de visitants de la pròpia Comunitat amb altres de procedents de València i Múrcia». Per la seva banda, el responsable de Turisme valencià assenyalà que «si bé és impossible quantificar el nombre de persones d'edat que intercanviarem en els nostres respectius programes subvencionats, tenim ben clar que sempre treballarem amb una quantitat equilibrada de visitants per a cada un dels nostres territoris, de manera que no perjudiquem ningú».

Sigui com sigui, el programa esmentat podria significar unes 1.500 places per a cada comunicat adherida al conveni. El conseller de Turisme de Múrcia, José Pablo Ruiz Abellán, qualificà d'avanç molt important la firma de l'acord perquè «ofereix la possibilitat que la nostra gent gran pugui passar les seves vacances en destinacions diferents de les habituals i per un preu assequible. I, d'altra banda, ajuda a mantenir l'activitat econòmica del turisme en temporada mitjana o baixa».

Fins ara els beneficiaris dels programes de visitants sènior de les Balears, València i Múrcia només podien escollir les destinacions que se'ls oferien dins la seva pròpia Comunitat. A partir del 2005, els 10.000 beneficiaris del pla Oci 60 de l'Executiu illenc podran gaudir d'un ampli ventall de possibilitats per a les seves vacacions subvencionades. Aquest pla social té un interès estratègic per a la planta hotelera de les Balears, atès el seu caràcter desestacionalitzador i dinamitzador en temporada baixa. Devers 40 establiments d'allotjament turístic de les Illes sobreviuen gràcies a aquest programa, poden mantenir les seves portes obertes i alhora garantir als treballadors els llocs de feina durant l'hivern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris