algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El Govern pretén augmentar la seguretat ciutadana amb major formació als policies locals

La Conselleria d'Interior presentà la nova llei que coordinarà els agents de tots els municipis

PAULA PASCUAL.Palma.
El conseller d'Interior, José María Rodríguez, va presentar ahir el projecte de llei de coordinació de policies locals que pretén augmentar la seguretat ciutadana elevant a 800 el nombre d'hores de formació que han de cursar els aspirants. Així mateix, també estableix els criteris bàsics per a la coordinació dels diferents cossos policials de tots els municipis de les Illes.

Després de 16 anys, es vol substituir l'antiga Llei de coordinació i regular la possibilitat que un municipi recorri als agents d'altres localitats per a accions puntuals de reforç. Això es faria amb l'autorització del batle del municipi, de qui passarien a dependre per a la prestació del servei.

La nova normativa, que es debatrà en el pròxim període de sessions parlamentàries, dota la Policia local d'instruments per oferir un servei «eficaç» i de «qualitat», destacà el titular d'Interior. I és que el projecte contempla incorporar l'anglès com idioma bàsic en els cursos de formació que seran impartits a l'Escola Balear d'Administració Pública. També especifica que, encara que la formació municipal d'agents serà permesa, haurà d'estar homologada per dita Escola.

Ahir Rodríguez es va reunir amb tots els batles de les Illes per presentar el projecte, i anuncià que més endavant ho farà amb els sindicats,ja que com va explicar, «volem que sigui una llei consensuada».

La Conselleria obrirà el pròxim 2 d'agost el termini per a la formalització d'inscripcions per a un curs bàsic de policia local adreçat a joves. Rodríguez especificà que sol·licitaria als ajuntaments la divulgació d'aquesta oferta formativa per obtenir la participació de joves de cada municipi. Es vol contribuir així a l'estabilització de la plantilla.

El nou projecte estipula que els efectius de la Policia Turística, típica de temporada, podran ser una especialitat més de la plantilla o suposar, en tot cas, un increment transitori. Aquests, però, no podran excedir el 50 per cent del cos, i el seu nomenament serà per un termini inferior a 9 mesos.

L'estructura dels diferents cossos policíacs també serà modificada. Es permetrà la creació d'especialitats dins cada categoria, i com a element novedós, fixa que en dos anys cada ajuntament disposarà dels seus propis reglaments. La garantia al dret sindical i la prohibició del dret de vaga també són aspectes destacables de la nova normativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris