muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Castillo estudia la constitució d'un observatori de salut mental

Una comissió coordinarà tots els recursos psiquiàtrics de les Balears

C. ROIG.Palma.
La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, anuncià ahir la seva intenció de crear un observatori de salut mental que estableixi un registre de casos tractats, patologies detectades i la seva prevalença a fi de coordinar de manera més eficient els recursos sanitaris i socials.

Aquesta és una de les decisions que es prengueren ahir en la primera reunió de la Comissió Institucional de Salut Mental, presidida per la titular de Consum. Com a vocals i en representació de les administracions competents en aquest àmbit, són part de l'òrgan esmentat el gerent de l'Ib-salut, Sergio Beltrán; el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Miguel Echevarría; i el president de s'Institut, Antoni Serra. Els responsables de Serveis Socials dels consells de Menorca i Eivissa-Formentera excusaren la seva assistència.

Castillo també encarregarà a una comissió tècnica l'elaboració d'una cartera de serveis en matèria de salut mental amb el seu corresponent protocol de derivacions. Així, segons la responsable sanitària, es podrà reduir el temps d'espera dels pacients fins al moment de ser atesos.

El president de s'Institut demanà la unificació dels sectors socials i sanitaris perquè sigui més efectiva la coordinació d'aquests recursos i per millorar els sistemes d'informació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris