nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Rajoy no garanteix el suport del PP a la reforma de l'Estatut balear

Reclama un pacte d'Estat amb el PSOE abans de fer canvis en l'àmbit autonòmic

320

Mariano Rajoy i Jaume Matas.

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, no garanteix el suport al Congrés dels Diputats de la reforma de l'Estatut que surti del Parlament de les Illes Balears. «Tan sols l'aprovarem si ens sembla bé», digué Rajoy en una breu roda de premsa abans de participar en una executiva autonòmica de l'organització conservadora.

El cap de l'oposició al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero indicà que aquesta seria l'actitud que mantindria amb les reformes estatutàries de totes les comunitats autònomes. Segons Rajoy, «el model d'Estat es construeix a partir d'un acord entre els Parlaments autonòmics i el nacional i això de sentit comú, sensat i raonable».

Rajoy explicà que havia plantejat a Zapatero «què passaria si set comunitats autònomes reclamen els paradors nacionals i set no els volen? Què faria l'Estat amb la seva xarxa de paradors?».

Rajoy insistirà al president del Govern central sobre la necessitat d'acordar la reforma dels Estatuts entre els dos grans partits espanyols. Insistí que «el Parlament i el Govern balear poden fer el que el vulguin i les Corts Generals opinaran el que considerin oportú».

En relació a les crítiques de l'oposició al PP per negar-se a constituir una ponència parlamentària per encetar la reforma estatutària, el successor d'Aznar opinà que «es tracta de criticar, sigui el que sigui». Mariano Rajoy digué que mai no havia expressat oposició a l'euroregió, sinó que s'havia limitat a demanar que li explicassin en què consistia.

Afegí que un cop que Jaume Matas l'hi havia aclarit ell no hi tenia res a objectar, perquè estava d'acord que les comunitats autònomes col·laborassin. Això suposa «suposa respecte a les institucions, a la personalitat, a la cultura, a la llengua i a les competències» de la comunitat autònoma de les Illes Balears» D'altra banda, Mariano Rajoy considerà «greu», però tancat el «cas Rasputín» amb la dimissió de Juan Carlos Alía.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris