nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
19°

El nou institut d'ESO del municipi serà una realitat el curs 2005-2006

Les autoritats posaren la primera pedra del centre que acollirà escolars de Vilafranca i Montuïri

322

Joan Sastre i Francesc Fiol, en el moment de col·locar-ne la primera pedra.

JOSEP M.SASTRE.Porreres.
En el curs escolar 2005-2006 Porreres veurà materialitzada una antiga reivindicació amb l'estrena de l'institut d'educació secundària de la localitat, del qual ahir es començà la construcció simbòlica amb la col·locació de la primera pedra a càrrec de les autoritats locals i autonòmiques.

L'institut, que s'ubicarà devora el camp de futbol del poble, tindrà 12 unitats d'ESO amb una capacitat per a 360 alumnes i prestarà servei als escolars de Porreres, Vilafranca i Montuïri. De fet, un dels objectius serà descongestionar l'institut de Sineu, col·lapsat per la falta d'altres centres educatius al Pla de Mallorca.

Després de l'acte simbòlic de la col·locació de la primera pedra, el batle de Porreres, Joan Sastre, recordà que l'institut és, en efecte, una vella reivindicació veïnal: «El 1994 totes les entitats del poble s'uniren i recolliren 1.800 firmes per reclamar aquest servei al Ministeri d'Educació. Ja en fa 10 anys i sembla que a la fi serà una realitat».

Sastre va tenir paraules d'agraïment per a l'exconseller del Pacte de Progrés, Damià Pons, «pel seu esforç i perquè prengué la decisió d'impulsar l'institut» i a l'actual titular d'Educació de l'Executiu autonòmic, Francesc Fiol «perquè ha fet seu aquest projecte». Així mateix, destacà els esforços dels ajuntaments de Vilafranca i de Montuïri. Així, a l'acte hi assistiren el batle vilafranquer, Jaume Sansó i el regidor Jordi Rosselló; com també Maria Verger, regidora de Montuïri.

Per la seva banda, Francesc Fiol aprofità la pluja que començav a caure damunt Porreres al principi de l'acte per manifestar que «aquesta aigua és un bon auguri perquè la construcció de l'institut vagi bé». El conseller expressà el seu desig que l'immoble serveixi per «millorar la qualitat de l'ensenyament» i perquè «els alumnes que hi acudeixin puguin ser més bones persones».

En aquesta trobada hi eren presents els regidors del Consistori de Porreres, entre els quals es trobava Andreu Obrador, també director de l'Ibisec i que explicà els detalls del projecte a les autoritats i als professors locals i d'altres centres de la comarca.

El projecte costarà tres milions d'euros, que seran pagats pel Govern. A banda de les unitats corresponents, el centre tindrà biblioteca, gimnàs i sales polivalents, a més d'aules de diferents especialitats com informàtica, tecnologia i laboratoris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris