algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Catorze agents de la Guàrdia Civil impedeixen acampar a 16 antiautovia enmig de les obres

Jaume Bergas, portaveu d'ERC, assegurà que «ens han posat una denúncia per fer aquesta protesta»

Un total de setze joves de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) del Pla de Mallorca, acamparen ahir a les obres de l'autovia Inca-Sa Pobla escoltats per catorze Guàrdies Civils. Els joves es concentraren devers les cinc del matí a Inca per dirigir-se després cap a les obres i muntar les tendes de campanya al voltant de les màquines.

Per la seva part, la Guàrdia Civil, escoltà els manifestants fins al seu destí i els avisà que «quan arribessin els operaris de les obres hauríem de marxar», segons paraules del portaveu de JERC, Jaume Bergas.

Així, quan arribaren els treballadors al lloc de les obres «la Guàrdia Civil s'ha dirigit cap a nosaltres amb els cascs antidisturbis posats, i ens han avisat que si no marxàvem ens posarien multes per valor de 1.800 euros i quatre anys d'antecedents», assegurà el portaveu dels joves republicans.

Davant aquesta situació, els joves de JERC optaren per desfer les tendes de campanya i abandonar el lloc, després que Jaume Bergas explicàs que «ens han comentat que ens han posat una denúncia a les dependències d'Inca per no haver avisat a la Delegació del Govern sobre l'acampada».

Amb aquest acte, els joves independentistes pretenien paral·litzar les obres de l'autovia Inca-Sa Pobla i mostrar el seu rebuig «a la barbàrie especuladora i destructiva que l'actual Govern de les Illes Balears està duent a terme en la nostra terra».

En el manifest que duien els joves d'Esquerra Republicana, i que finalment no varen llegir per les presses de la Guàrdia Civil, afirma que la concentració és «per dir no a l'autovia Inca-sa Pobla, així com pel pla de carreteres» i afegia que «aquesta autovia afecta, al seu pas per Campanet, una zona catalogada com a Bé d'Interès Cultural per la llei de Patrimoni Històric espanyol i, a més, està catalogada com a lloc històric que aprovà el Patrimoni Històric de les Illes Balears».

«Denunciam tots aquests actes que du a terme el Govern format pel grup polític del Partit Popular, perquè hipotequen el futur del jovent de Mallorca, ja que està fet amb l'únic objectiu de potenciar la connexió entre els diferents nuclis turístics de l'Illa», segons el manifest dels republicans.

Segons els joves «amb aquesta connexió es facilita la feina a les grans companyies hoteleres i als treballadors i treballadores que són víctimes del caduc model turístic vigent».

Així de contundents es mostraven els setze manifestants contraris a la construcció de l'autovia Inca-sa Pobla mentre mostraven una gran pancarta en què es podia llegir «el jovent contra el pla de carreteres» i d'altres membres del grup onejaven banderes estelades i del seu grup polític Esquerra Republicana.

El seu portaveu indicà també que «de moment no tenim pensant fer cap altre concentració» referent al Pla de carrertes del Govern Matas. Per la seva banda, des de Delegació de Govern, no s'ha fet cap declaració sobre si es prendran mesures amb els actes que es varen realitzar ahir a les obres de l'autovia, i en el cas que es prenguin quines seran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris