algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un incendi provocat per l'impacte d'un llamp aixeca l'alarma a Sóller

Dos helicòpters, un avió i bombers combateren les flames a una zona molt escarpada

324

Un helicòpter fent una de les descàrregues d'aigua.

J.J./M.V. Palma.
Un llamp provocà ahir migdia un incendi forestal en una zona de molt difícil accés de Sóller. A les 11.20 hores una tènue pluja, acompanyada d'aparell elèctric, descarregava sobre Sóller i el Port i poc després un llamp de gran potència caigué sobre un cim, que quedà envoltat en flames. Dos helicòpters, un avió, dos parcs de Bombers (els de Sóller i Calvià) i 20 agents forestals de l'Ibanat acudiren fins als voltants d'aquella muntanya, conscients que la ràpida cobertura aèria anava a ser fonamental per atacar el foc.

De fet, els equips terrestres tingueren moltes dificultats per arribar al focus principal, però en canvi els helicòpters i l'avió, amb descàrregues d'aigua contínues, aconseguiren controlar el sinistre. Un veí de la zona alertà de la caiguda del llamp, fet que permeté que els efectius de l'Ibanat arribassin al lloc poc temps després que començàs l'incendi.

Molts de turistes i curiosos seguiren des de la carretera l'espectacular desplegament i devers les 15.00 hores es retirà el darrer equip que continuava treballant en la zona, encara que romangué a la muntanya un escamot de guàrdia per si els calius es revifaven. El perímetre cremat ha estat calculat pels bombers de Sóller en uns 300 metres quadrats. Afortunadament, es tracta d'una extensió petita, però si el desplegament aeri no s'hagués mobilitzat amb tanta celeritat és gairebé segur que l'extensió s'hauria multiplicat, ja que les brigades terrestres quasi no podien treballar per la dificultat del terreny.

D'altre costat, ahir sortí a la llum un informe de l'organització WWF/Adena, en el qual es diu que a Balears es registraren 125 incendis forestals entre 1998 i el 2002, dels quals cinc tingueren causes desconegudes, fet que la situa com la segona comunitat autònoma, després de València, en la qual es produïren menys sinistres dels que no s'aclarí l'origen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris