algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Pere Serra adverteix al pregó que «no hem de deixar perdre la nostra cultura»

El president i editor del Grup Serra va encetar les festes de Sant Feliu

Les festes patronals de Sant Feliu de Llubí quedaren encetades ahir vespre amb el pregó a càrrec de l'editor i president del Grup Serra, Pere A. Serra, que recordà la història del poble de Llubí «amb més bona voluntat que èxit», segons les paraules del conegut editor.

 

Pere A. Serra va ser escollit enguany per fer el pregó de les festes per «representar el paradigma de l'home mallorquí, persistent i intel·ligent, a més de pel seu incommensurable amor per Mallorca i per ser un dels grans defensors de la cultura mallorquina», segons paraules del batle, Tomàs Campaner.

Miquel Segura, columnista del diari Ultima Hora, va ser l'encarregat de presentar Pere A. Serra, «la personalitat que més ha fet per la nostra cultura almenys des de la democràcia i l'única persona que ha aconseguit fer aguantar un diari publicat en català com és eDiari de Balears».

Serra començà el pregó dins l'església de Llubí, recordant la història del poble llubiner des de l'època talaiòtica passant per tots els aspectes importants de Llubí fins a l'actualitat.

L'editor va recordar com a l'època talaiòtica varen desaparèixer unes banyes de toro que ara es poden trobar a Barcelona. Amb aquest fet, Serra va voler manifestar que no «hem de deixar perdre la nostre història, no ens hem de vendre, ni nosaltres, ni la nostra terra».

Pere A. Serra també va fer referència a tots els personatges il·lustres de la localitat des de Celestí Alomar, fins al Bisbe de Guamachú, al Perú, Sebastià Ramis Torrens. Amb aquest esment de les personalitats, l'editor va aprofitar l'ocasió per reivindicar un fill il·lustre per Llubí, «que deu ser l'únic poble de Mallorca que no en té». Finalment, Serra donà els molts d'anys: «Visca Llubí i que les tàperes seguesquin endavant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris