algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La fiscalia obre diligènices per les «falses al·legacions» contra la política viària

Rubio mostra el seu interès a saber qui han estat els autors del suposat frau

C.R./EFE.Palma.
La fiscalia de Balears ha obert diligències per investigar la suposada falsificació de firmes contràries als grans projectes d'infraestructures viàries programades a Mallorca, segons fonts del Ministeri Públic.

D'acord amb aquestes fonts, el fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, ha ordenat l'obertura de diligències després de la denúncia presentada per la Conselleria d'Interior del Govern Autonòmic.

Sembla ser que l'Executiu balear i el Consell de Mallorca han detectat signatures duplicades, rubriques de persones que després no s'han trobat i persones que cediren les seves dades per causes diferents a l'oposició a les autovies.

Tot això, segons fonts judicials, podria derivar en delictes de falsetat documental o de suplantació d'identitat.

Reaccions
En conèixer la noticia, el secretari general del PSM, Pere Sampol, considerà que «forma part del procès normal», ja que segons explicà el dirigent nacionalista, «quan hi ha una denúncia sigui de qui sigui la fiscalia ha d'obrir un expedient». Sampol precisà que «entre més de 20.000 signatures és normal que hi hagi errades, però s'haurà de veure si s'ha suplantat la identitat de les persones expressament». En qualsevol cas, el nacionalista es mostrà segur que si hi ha hagut falsificació «es trobarà al falsificador».

El portaveu de la plataforma antiautovia, Miquel Gelabert va assesegurar estar interessat a «arribar al fons de la qüestió», tot i que posà de manifest el seu escepticisme en què «es puguin falsificar tantes dades personals». En qualsevol cas, Gelabert sentencià «el percentatge de falsificacions pot ser mínim, hem fet molta feina i no volem que quedi embrutada».

El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Fernando Rubio, va considrerar «una notícia molt positiva que s'obri una investigació», ja que segons el portaveu popular «s'ha de saber qui han estat els autors materials dels fets en els que s'han vist involucrades persones alienes a la política, fins i tot de fora de la nostra comunitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris