nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

«Es pot ser nacionalista i parlar castellà a un bar de Son Gotleu»

Sansó vol «renovar» el PSM des del pragmatisme i fugint de doctrines

-Pels militants del PSM que encara no el coneguin, es podria presentar des d'un punt de vista ideològic?

-La meva ideologia és la del PSM. A partir d'aquí puc dic que tinc capacitat d'escoltar i un tarannà obert. A més crec que, atès que no he estat mai a la direcció del partit, puc aportar aire fresc.

-Què diferencia el sector renovador que vostè lidera amb els anomenats oficialistes?

-Per començar no tenim por al debat. D'altra banda som conscients que hem d'actualitzar el discurs i reorganitzar el partit per fer-lo més modern, més accessible i més auster. S'ha d'acabar el nacionalisme ètnic i ha de ser substituït pel nacionalisme cívic.

-Pot desenvolupar aquest concepte de nacionalisme cívic, no em queda clar?

-És aquell nacionalisme no agressiu, més social, que reconeix el dret de les persones i que té molt en compte a aquells ciutadans que han vingut a viure a Mallorca als darrers anys i que també es poden identificar amb el nostre discurs. Sense oblidar les nostres senyes d'identitat (ecologisme, nacionalisme i socialisme) hem de tenir clar, per exemple, que es pot ser nacionalista i a la vegada parlar castellà quan visites un bar de Son Gotleu; perquè la llengua no pot ser un factor d'exclusió.

-M'està dient que propugna l'abandonament de les doctrines i l'assumpció d'un major pragmatisme polític?

-Efectivament, i el pragmatisme consisteix a combinar la fortalesa ideològica amb l'atenció als problemes quotidians. Els polítics que gestionam sabem que les infraestructures, la cultura, els serveis i, en general, tot allò que pugui incidir en el benestar de la gent està per damunt de les ideologies. No podem divagar ni encetar debats inútils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris