muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern es decanta per Es Pinaret per construir dos centres d'acollida de menors

El primer serà de reforma i el segon acollirà a joves difícils amb problemes mentals i de drogues


El Govern estudia la possibilitat de construir dos centres d'acollida per a menors d'edat devora d'un dels dos que actualment hi ha a Mallorca, Es Pinaret. Així ho manifestà ahir la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig.

L'Executiu ha descartat la possibilitat d'ubicar-los als solars de Ca Na Bayana, situats prop de Gènova i propietat del Ministeri de Defensa, per problemes legals amb la legislació urbanística vigent. Segons fonts del Govern, els terrenys d'Es Pinaret són «ideals» perquè els veïnats estan acostumats a aquesta casta de centres.

La llei del menor contempla que les comunitats autònomes disposin de tres centres de reforma per a menors, un en règim obert, un semiobert i un en règim tancat. Però a Balears només n'hi ha dos, un d'obert, Es Pinaret, i un de tancat, Es Fusteret. I per aquest motiu el Govern ha decidit la construcció d'un tercer centre d'aquestes característiques, que serà en règim semiobert, per adeqüar-se a la normativa vigent. I està previst que la seva obertura es produeixi durant l'any 2005.

El segon centre que l'Executiu té la intenció de construir anirà adreçat als joves dels centres de reforma amb problemes mentals i de drogodependència. I el Govern preveu tenir acabades les obres en el 2006. Puig explicà que «amb la construcció d'un centre terapèutic pretenem evitar que molts dels joves que passen pels centres d'internament acabin a la presó, perquè són persones amb una problemàtica molt especial, i si no reben l'atenció deguda els seus problemes aniran a més».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris