nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

La targeta bàsica arribarà a 8.500 beneficiaris i s'amplia a 210 euros

Un conveni entre el Govern i la Caixa facilita la seva adquisició

BIEL MOLL / EFE.Palma.
Devers 8.500 persones tindran accés a la targeta bàsica que el Govern destina a persones amb pocs recursos, i que enguany passarà de 180 a 210 euros.

Aquesta targeta es podrà recollir en totes les oficines de la Caixa gràcies a un conveni que signaren ahir el delegat general d'aquesta entitat bancària a les Illes Balears, Josep Francesc Conrado, i la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig. I entrarà en funcionament a partir del mes d'agost.

Els jubilats amb pensions no contributives, els majors de 65 anys o les persones amb una minusvalidesa mínima del 65% i amb ingressos inferiors a 3.900 euros anuals, són alguns dels col·lectius que tindran accés a aquesta prestació. La targeta serveix per comprar productes de primera necessitat. No és vàlida per treure dobbers en efectiu ni s'accepta en comerços de roba, sabateries, apotecaries, hipermercats i tendes d'alimentació.

Per la seva banda, Puig va explicar que «abans de la firma d'aquest conveni els ciutadans de les Balears s'havien de desplaçar dues vegades fins a Palma, Eivisa o Maó per obtenir aquest servei a les oficines de l'antic Institut Balears d'Assumptes Socials. Un camí era per lliurar la documentació i l'altre per recollir la targeta. I amb aquest conveni els beneficiaris just hauran d'entregar una sol·licitud a qualsevol sucursal de la Caixa i després anar a cercar la plagueta allà mateix, encara que no siguin clients habituals del banc».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris