nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El 87% dels candidats han aprovat les oposicions a docents de Balears

Educació vol retallar el nombre d'interins de la Comunitat Autònoma

C.ROIG. Palma.
El 87 per cent dels interins que es presentaren a les oposicions del cos docent han aprovat les proves. D'aquesta manera, prop del 90 per cent de les 400 places ofertades enguany quedarà cobert. Així ho va explicar el director General de Personal Docent, Cristòfol Vidal, qui va precisar que aquest resultat és un dels més elevats dels darrers anys.

L'èxit d'aprovats en aquesta convocatòria pot venir motivat, segons Vidal, pel canvi de sistema d'avaluació. En aquesta ocasió, els candidats havien de superar una prova eminentment pràctica i una altra de teòrica que consistia en la presentació d'una unitat didàctica. A més, s'ha valorat amb un punt cada any d'experiència docent, davant el 0,4 que s'atorgava abans.

En total, segons comunicà Vidal, es presentaren un total de 3.349 instàncies de les quals se n'acceptaren 3.086. Els 1.887 opositors que es presentaren a la primera prova, suposaren un 56 per cent de les instàncies i un 51 per cent dels admesos.

Els 346 aprovats representen el 18 per cent del total de 1.887 persones que aprovaren les proves, fet que representa que cada 18 persones obtingueren una plaça.

Les 400 places corresponien a 33 especialitats, entre les quals figuraven sis del cos docent, 18 de professors d'Ensenyament secundari, quatre mestres de l'Escola Oficial d'Idiomes i cinc de Formació Professional.

Vidal va explicar que aquesta convocatòria té per objectiu reduir el nombre de professors interins que hi ha actualment a les Balears. Per aquest motiu, el Govern oferirà en tres anys 1.700 places i «possiblement 2.200 en quatre oposicions», precisà Vidal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris